Naluri ibu...Renungkan lah..


Bertapa besarnya kasih ibu...kt cni kita leh lihat kuatnya naluri ibu...
so bce la kt bwah nie...rindu ibu x kesampaian..
sedih...

Rindu Seorang ibu..

PUCHONG: Rasa rindu seorang ibu untuk melihat bayi perempuannya yang ditinggalkan bersama pengasuh berhampiran rumahnya di Taman Putra Perdana di sini, bertukar pilu, apabila dimaklumkan bayinya itu meninggal dunia akibat tercekik bubur nasi.

Ketika menerima berita kejadian menyayat hati itu, dia masih dalam perjalanan pulang untuk mengambil anak bongsunya itu.


Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang Selasa lalu, ibu berkenaan, Nor Jam’atul Mohd Nordin, 31, pulang awal ke rumah untuk mengambil anak bongsunya, Nur Shazwani Izni Mazlan berusia lima bulan kerana berasa terlalu rindu untuk memeluk dan menciumnya.

Menurutnya, pada kebiasaannya, dia pulang kira-kira jam 7.40 malam, namun pada hari kematian anaknya, dia mengambil keputusan untuk pulang awal kerana perasaan rindu terhadap anaknya itu terlalu kuat.


“Saya tidak menyangka perasaan rindu kepada anak bongsu pada hari kejadian terpaksa saya tanggung buat selama-lamanya apabila dia kini sudah tiada.


“Lebih menyedihkan saya tidak dapat bersama ketika saat akhirnya, malah tidak menyangka anak saya maut akibat makanan yang diberikan,” katanya.

8 comments:

| cik azeya | said...

cdeyy :(

Seimura said...

aduh.. sedihnya... :'(

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

jom register Hearbet leh tambah side income tutorial ada kat sini
http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/heartbeat-hasilnya-memberangsangkan-jom.html

princeduyong said...

kasih ibu bawa ke syurga...

fittiariri said...

kasih ibu xde dpt tandingi

A'IM said...

DARI SAHABAT BLOGGER...DAH FOLOW ANDA..CATCH ME BACK YA :: ENTRI BARU :: 5 TEMPAT MELAHIRKAN ANAK YANG ANEH TETAPI TERKENAL :: http://kindofsoul.blogspot.com/2011/01/5-tempat-melahirkan-bayi-paling-aneh.html

pelangi_aien said...

follow me back (:

aliefcmoi said...

kesian kat mak dia..huhu..kasih ibu tiada tandingan nya...so,kepadayg masih ada ibu,,sama kita menyayangi mereka...

hye..i dah follow anda,,follow me back..huuhu.thanx...