SEGMEN : AKU BENCI ROKOK


Npe aq benci??npe??npe??
Ok aq mulakan celoteh aq untuk segmen AKU BENCI ROKOK oleh EN BEN.
so skrg aq nk mulakan celoteh aq psal rokok nie..
sebab aq x ske??
aq seorang yg x bleh hidu asap rokok.aq akan pening kepala dgan asap rokok.
pas2 aq xske orang merokok sebab klu rokok 2 effect die je aq xksah tp effect semua yg ade berhampiran dgannya..sebab 2 aq xske dduk dkat orang yg merokok..
Orang yg merokok ni menyusahkan semua orang tp die selalu kate die xkaco orang tp kesan kepada yg hidu asap rokok lebih teruk dr perokok..
2 yg aq bengang 2...semua orang kene mcm nila setitik rosak susu sebelanga.belanga ape??korang nie..belanga 2 KUALI la...hehehhe..
Lpas 2 bg aq orang yg merokok nie xsyg orang yg tersayang...kate syg tp npe merokok??kesan die kan lebih teruk kepada yg menghidu asap rokok 2...
lg 1 rokok 2 bkan agak mahal ke??murah ke??tipula...baek simpan duit tuk mse dpan...
npe lak x setuju??korang dh kaya??klu dh kaya pon xyah bakar duit gne rokok 2..bg kat aq pon boleh.
cbe klu suruh korang bakar duit 2 sme nilai dgan rokok korang dlam sebulan..sanggup ke bakar DUIT??
bazir je merokok nie..tambah2 yg xde duit tipu mak ayah mnx duit beli rokok...ish..xske aq...
pastu aq paling xske orang yg merokok kt kedai makan..nk makan pon x snang..lemas aq dgan asap rokok 2...pening sampai rse mcm nak demam lak 2..
pokoknye...AKU BENCI ROKOK... utuk celoteh aq..aq tegaskan lg yg aq xske..
as a conclusion for this entry I repeat I hate Smoker..
kepada yg merokok klu terase dgan entry aq nie aq mnx maaf ye..
entry ni just untuk sertai segmen EN BEN 
To all smoker aq tau la korangnye alasan ssah nk berhenti...tp skrg dh mcm2 ade untuk bantu korang berhenti..itu semua terletak pada diri sendiri..so hope korang terbuke ati nk berhenti sebab bahaye la merokok nie..bkan korang je tp semua orang..kesian orang lain N orang tersayang klu korang x syg diri pon...
aq tau ramai kate nk mati ble pon leh mati tapi kite perlu usaha untuk jge kesihatan kite..
so chaiyok2!!

*maaf andai terkasar bahasa...
kpada yg nak join leh la jengok SINI


9 comments:

Firdaus Kasim said...

awk, kalo join contest nie dapat hadiah apa? sy mmg x merokok pun awk.. hehe

syairahmohdanuar said...

sy pon join.hehe.sy pon x suka org merokok ;P

syuwai said...

kata tidak kepada rokok..hehe

p/s anda dijemput tuk join my first GA ^^ http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/ga-lets-go-green-save-earth.html

Firdaus Kasim said...

awk x jawab pun soalan sy?

MyRa QuEeN said...

Firdaus maira dh jawab dkat shoutbox awak la....jwab c2 sbb takut awak x dtg cnie lg...

MyRa QuEeN said...

syuwai...ok sy terjah..

MyRa QuEeN said...

sha...hehehe...

Firdaus Kasim said...

hehe.. sorry myra.. sy kdg2 terlepas pandang.. awk tulis apa ekh kt situ? hehe

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK