Rahsia Lisa Surihani Yg Orang Tak Tahu..




hai semua..aq nk buka sikt..hah??buka??
huish..sabo2 jgan pkir bukan2..blog nie masih suci ye..hehehehhe
nak cer rahsia LiSA SURIHANI ....
para lelaki kacak dan segak bergaya sila bukak mate ye..
spe bce entry nie semua hensem dan macho2..huhu

ok..jom kite cer ckit....

rahsia LISA 2..
jom bce..bce cpat..
*hiasan...hihikhik

  • Korang tau x salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah masak ikut resepi!!!(salin watpe tah la..)
  • Menurut satu kajian, kebanyakan wanita selalu berkata, tengok anak orang teringat anak kita. Dan menurut satu kajian lagi, kebanyakan lelaki akan berkata, tengok bini orang terlupa bini kita!(huh..panas..dasar lelaki tol...mmg gitu la..)
  • Selangkah lelaki sama dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempua bila dia orang nampak ada jualan besar-besaran!(ini hnya kajian ye...kesahihan xdpat dikenalpasti lg..)
  • Korang tau x??wanita memang pemurah… sebab itu diorang bermurah hati melabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu!(tiap2 ari pon ade pe..ahhahah)
  • Orang perempuan tidak akan menjadi perempuan yang baik sekiranya dia tak tahu… tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama sahaja warna merah, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama; ada merah ros, mera h sirap, merah hati, merah darah dan duit merah!
  • Menurut satu kajian, 99.9 peratus punca pergaduhan suami isteri adalah berpunca daripada isteri(ye ke??). Dan satu lagi kajian, 99.9 peratus punca pendapatan suami isteri adalah berpunca daripada suami!(aq xsetuju nie..ramai je laki xkeje..bini tanggung..sekeliling aq nie bnyak gitu..dan pompuan bnyak yg keje sbab nk tolong suami..)
  • Antara orang yang disayangi wanita dalam dunia ini ialah suaminya dan tauke shopping complexnya!(spe xsyg laki..huhu...tauke 2 tah la..hahahha)
  • Binatang yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika berjalan ialah itik. Manusia yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika apa saja ialah per… per… !(huh..xske2...ade patut..pompuan2 sila muntah ye statement nie..)
  • Wanita sanggup mengeluarkan berpuluh ringgit untuk beli alat make up dan mereka juga tergamak habiskan duit untuk membeli pencuci make up. Nampak sangat merekalah satu-satunya makhluk di muka bumi ini yang suka sangat buang duit beli alat make up!(ok wat??ahahahahah)
  • Orang perempuan akan membelek muka di cermin sekurang-kurangnya tiga kali sebelum ke tempat kerja, enam kali semasa kerja dan tiga kali pula selepas balik kerja dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tak berfaedah-tengok muka sendiri!(biar la..pe nk kisah..2 hobi la..)
  • Menurut satu kajian, jumlah wanita memakai cermin mata adalah tiga kali ganda dibandingkan dengan lelaki. Ini adalah kerana mata wanita mudah rabun sebab mereka memang mudah rambang mata!
  • Tempat yang selalu menjadi tarikan kepada wanita ialah shopping complex, pasar malam, pasar sehari dan pasar tani. Ini sekali lagi menunjukkan wanita memang suka menghabiskan duit!
  • Seorang lelaki yang beragama Islam dibenarkan untuk berkahwin empat. Jika semua lelaki yang ada di Malaysia ni, tak kira yang tua ataupun yang muda berkahwin empat, kaum wanita tetap tak boleh lari dari kes mengumpat.(aq xrela bermadu!!korang2??)
  • Menjelang bulan puasa, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah!
  • Orang perempuan memang mudah kecil hati. Dalam sehari sekurang- kurangnya lima enam kali mereka berkecil hati. Jika ini berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati!(leh abis ke??takutnyer!!hahahah)
  • Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja! (of coz....hahahaha)
  • Kebanyakan perempuan akan cari kawan bila nak makan, tapi mereka jarang benar keluar belanja kawan makan!(ekonomi meleset kene jimat nnt kopak la..huhuhu)
  • Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama. Paling lama cuma sampai umur 50 saja. Selepas itu orang perempuan cuma tinggal gusi. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda..(ye ke xnk celoteh la gini...kene wat entry je la..huhuhu)
  • Sejenis burung yang boleh terbang sepanjang hari tanpa megibaskan kedua-dua sayapnya dikenali sebagai albatross. Sejenis manusia yang boleh bercakap sepanjang hari tanpa henti-henti dikenali sebagai…(kutuk je memanjang..huh!)
  • Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyimpan kuku panjang. Kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia, ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang.(Jgan simpan ye pompuan2 laki2 pon kerana umpama menternak babi pabila kita menyimpan kuku..)
  • Hampir kesemua wanita memang suka memakai kasut bertumit tinggi. Kebiasaannya paling tinggi tumit kasut seorang wanita ialah 10 cm. Jika semua kaum wanita di Malaysia, ini termasuklah Sabah dan Sarawak memakai kasut yang tumitnya setinggi 10 cm, tumit-tumit kasut itu kalau dikumpulkan cukup untuk dibuat sup untuk seluruh rakyat Malaysia, tak kira lelaki ataupun perempuan!(sanggup ke telan??hah!!)
huhuhu...ni just info..
aq xpuas ati gak..tp nie la yg aq dpat dr pencarian aq..huhu
jgan marah kakak..mak cik2..adik2..
kerana..

INI HANYA KAJIAN SEMATA-MATA



hope kite semua leh jd lebih baek ye.
yg kurang baek 2 same2 kite perbaki ye..
k...jgan tacing lak...

dah2..pnat2 celoteh bnyak2 nie..huhu..
bubye syg skalian..(^___^)

12 comments:

myhardday said...

adakah statement dia atas ada kena mengena dengan orang yang senyum tu..huhuhu.. =)

Izamir Ridzwan said...

suka part ni

Selangkah lelaki sama dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempua bila dia orang nampak ada jualan besar-besaran!(ini hnya kajian ye...kesahihan xdpat dikenalpasti lg..)

akutetapaku.com said...

singgah di sini smbil baca n3...

singgah2 la disini
dan boring2 kite bergelanggang santai d sini..

http://akutetapaku85.blogspot.com/

MéuzAngelo™ XXIII said...

walaupun fakta byk menyebelahi pihak lelaki, tapi wanita still nk menang.. bila lelaki mengalah wanita merasakan diri mereka menang.. tapi sebenarnya mengalah tanda bijaksana.. :)

BAIK PUNYA CILOK VERSI OMPUTIH

MaiRa QuEeN said...

@myhardday
de kot.huhu

MaiRa QuEeN said...

@Izamir Ridzwanske jgak....tq komen ye

MaiRa QuEeN said...

@akutetapaku.comok2..

MaiRa QuEeN said...

@MéuzAngelo™ XXIIIbkan semua laki jgak ske mengalah..pompuan pon..semua de la sifat sendiri

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pompuan ni memang... suka menghabiskan duit untuk benda yang remeh temeh... hha

Ez0Lleee said...

mane rahsia lisa~~~

fAriErAhAsAnZ said...

HAHAA.!! sume ny sal gurl eak . .
nice entry laa . . huhuu . .
n masing2 laki n gurl ade klbihan nyep . . grr . ~~
jhum laaa ke blog shaye . . hee
http://farierahasanzstory.blogspot.com

MerLe said...

ish3~ tape..tape.. yg penting pompuan tetap istimewa.. xmau kalah jugak..hOho~
meh la singgah my blog
http://subieymerle87.blogspot.com/