Sakit Yg Bawa Kematian Ketika Ini!!


Hai semua..lame dh blog aq bersawang..
ni semua sebab aq busy siapkan tempahan customer aq
so x sempat nk update..seyez rindu sgat nk lepak dgan kawan2 kat group2 blogger..
tp aq slalu msuk kejap n then hilang..
xtau la klu korang perasan or x..
sebab aq bkan femes pon..

ni aq nk share info dgan korang ckit..penting sgat2..
korang tau x ??korang tgok bawah nie..
Kadar kematian akibat

USIA TUA
semakin berkurangan

fham x statement kat atas 2??maksudnye skrg xkira mude atau tue tbe2 je Allah amik balik kan..Kat Malaysia sekarang terlalu bnyak penyakit berbahaya..so aq harap korang semua rajin wat check up..sentiasa beringat tentang kesihatan..
klu korang kaye sekalipon ape gune klu duit korang habis belnja cari ubat je..
klu korang miskin lg la ssahkan??
tgok bersamamu 2..mcm2 penyakit..
aq sedey tgok semua 2..so aq de la kaji sikit n aq dapat info nie..
maybe korang dh tau..tp aq nk gtau pd yg xtau..


PENYAKIT
PEMBUNUH  UTAMA  DI DUNIA

1.  JANTUNG
2.  KANSER
3.  STROKE 
4.  DIABETES
5.  OSTEOPOROSIS
6.  ARTRITIS
7.  ALZHEIMER
8.  OBESITI

Btul x??pe yg ade kat atas 2??
korang tgok la..skrg mude dh ramai kene  mcm2 penyakit..jgan pkir korang mude lambat lg Allah nk jemput..bnyak sgat orang yg pergi tbe2 skrg..
sesuatu yg x kite jangke kan?
so hope korang semua jdkan hospital 2 tempat feveret korang supaya
korang leh pantau tahap kesihatan korang..
nie je la yg aq nk gtau arini..
hope korang semua ambil tindakan segera..

*celoteh nie mcm suram je kan??sme la mcm aq...


5 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

oh... esok ak nak bersenam

tapi luse aku x tau mcm ne

hahha

rizaros said...

takutttnnyeer.. :) kna kekalkan sehat sentiasa :)\
>>salam pkenalan... dtg dr blog abg ben..dah follow, jom follow sy jgak untuk smgt lagi sy bblog.. rizaros.blogspot.com :)
trima kasih :))

Budak Botak said...

kebanyakan sakit sekarang ni berpunca dr makan. Adeeiii...


Entry terbaru Kelebihan Blog Mesra SEO Dan Mesra Google... (",)

topimagine said...

ajal maut sume ditangan tuhan kn :) kita jerk kena sentiasa bersedia

kayrules said...

yela MQ,,btol sgt tu...
last wednesday, my fren was passed away b'cos of heart cancer..
umur sebaye je ngan KF..tkot plak! huhu