I Luv Blog Blogwalking Community”


Salam semua nak join ni la...best giler kot boleh blogjogging dengan pantas macam nie..sape2 yang suke spam2 tu jemput join ye..jgan asyik spam je..join nie ye semua...huhuhu...jom la join ramai2..
entry buat je gini...copy je semua..senang jer...huhuhu
cara-cara nak join...
Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking ? Senang..Ikot step di bawah :
  • Pergi ke www.bw.iluvblog.com
  • Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
  • Click salah satu group
  • Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
  • LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )

  • Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
  • Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut
  • Gambar di bawah adalah contoh blog yang keluar di pop-up window tersebut


Berikut adalah langkah langkah untuk anda berdaftar untuk menjadi sebahagian dari komuniti blogwalking ini :
  • Buat satu entry/post di blog and bertajuk ” iluvblog blogwalking community”
  • Dalam entry tersebut,nyatakan anda mahu berada di group apa ( contoh sahabat blogger )
  • Copy paste penerangan “Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking” dalam entry tersebut supaya orang lain juga faham konsep blogwalking community ( tak letak gambar pon takpe )
  • Letak URL post ini supaya orang lain juga boleh sertai
  • Tag 2 orang rakan blogger anda
  • Submit url entry anda menggunakan borang di bawah

Kat sini nak tag dua orang bertuah..bertuah ker??

2 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cam best n mudah jerk.. tapi masih xpaham lagi la ngan konsep ni???

MaiRa QuEeN said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimaginecopy je..maira pon pening...hehehe