Review Blog Seterusnya..Sape Pulak yang kena??

Salam semua..hari ini nak sambung menreview blog lagi..sebelum tu jom terjah blog-blog yang sudah direview..banyak sudah perubahan pada blog-blog nie..sangatlah baek dan bagus jika kite sentiase belajar macam kawan-kawan yang sudah direview blog diorang banyak perubahan..well done!
Terjah mereka ye semua...


Kali nie nak menreview lagi enam blog yang join segmen maira nie..segmen nie akan ditutup pada 31 MEI 2011

Blog pertama
Komen pasal blog nie..blog nie ok.kemas..entry pon dah meletup..nak komen ckit pasal tulisan..kalau gune yang biasa lagi ok kot..yang takde kerut2 dan tidak diboldkan..huhu..nampak lagi kemas mata memandang..widget follower kalau boleh letak la kat atas sikit dekat bahagian side bar jugak ye..senang orang nak follow..
ok loading semua dh caantik..nice  blog..keep it up..sila klik header ye..

Blog kedua
Komen untuk blog nie..nie blog kawan baru heheeh syaf...komen maira kalau boleh bahagian entry tu besarkan sikit ye baru entry nampak lagi jelas dan tulisan pon besarkan lagi mudah nak baca.Part untuk widget follower tu terlalu kecik...mula-mula tak perasan pon.kalau boleh besarkan dan letak di bahagian atas di side bar..senang lagi nak follow...yang laen dah good serta OK..sila klik header ye.

Blog ketiga
Blog nie pulak..nak komen sikit..blog nie nampak sangat kosong..kalau boleh warna background blog dengan entry bagi berbeza ye..widget follower letak kat atas..senang orang nk follow...lagi cantik kalau buat border untuk sidebar dan entry supaya nampak lagi kemas..yang laen tu ok je..loading pon ok daa....terjah ye klik kucing tu..

Blog keempat
blog nie takleh nak amik header la...widget follower ubah letak atas tapi kat bahagian sidebar jugak ye..Blog achive tu buat scroll nampak kemas sebab panjang macam tu serabut la..entry dah best tapi tak menonjol sebab warna background entry dan post same..sila bezakan akan nampak lagi menarik blog nie..yang laen dah ok..nak tegur pasal kalau masukkan gambar dlam entry jgan letak size besar nanti loading jadi berat..tu je..yang laen dah ok..keep it up ye..klik link ye semua..

Blog kelima
blog nie plak ye..ape ye..jap2...loading minda...hahahahah..Blog nie masuk2 terkejut tengok pic lelaki seksi..malunye saye..hahahahha..blog nie dah power kot tapi rase macam kurang kemas..kalau boleh buat readmore sebab entry blog nie banyak panjang2 dan banyak picture.nie akan melambatkan loading blog..banyak entry best2 kalau buat readmore mesti reader boleh baca lagi bnyak entry blog nie.header tak leh naka amik la..klik link je la....huhu..semua ok nk tengok entry best blog nie sangat sesuai...klik link ye semua..

Blog keenam..
Blog nie blog baru nie...ok komen  untuk blog nie..widget follower  letak kat sidebar ye..nanti kalau follower dah ramai berat nak loading...lepas tu tulisan entry jangan la bold nampak serabut..kalau biasa lagi mesra readers..blog achive buat sroll ye..tak tahu google je..bnyak tutorial..dekat main page letak jangan banyak sangat entry letak 2 or 3 sudah la..kalau nak letak bnyak pasang readmore..semua tutorial boleh google..blog nie masih baru so biasalah baru nak belajar..keep blogging ye...itu je la..klik header untuk terjah.

Buat semua yang direview tukang review nie kelliru da blog mane ade lagu sebab bukak banyak2..kalau de lagu tu better tak perlu letak la..tapi terpulang la..

Sape2 nak  join masih sempat sebelum 31 Mei 2011


P/s:maaf ade kekeliruan tadi ....huhuhu..

3 comments:

mynameismy said...

bile nak review belog My heee~

A M E ! said...

thanks for the review ya . insyaAllah ame akan perbaiki satu per satu . :)

Muhammad Burn said...

oh tidak, bila masa pula gambarku seksi... huhu... tq, bru perasan n3 nih...