Ubat Panas Hati - Aku bengang dengan BLOGGER NI!!

      Bengang sangat aku dengan sorang blogger nie..die nie tah ape-ape!tolong la jadi manusia yang tak menyakitkan hati orang lain..kau ingat bagus sangat ke kau buat entry macam tu semata-mata nak peril-perli orang..kalau kau perfect sangat pon jangan malukan orang…sakit hati aku nie..teruk betul perangai die yang sangat menyakitkan hati...tak sabar betul aku!!...Ape marah-marah nie??BLOGGER mane plak??

      Assalammualaikum semua..actually arini aku nak kongsi info cara nak hilangkan marah la..takde la aku nak  bengang dengan mane-mane blogger.Aku nak kongsi dengan korang satu doa…ubat untuk sape-sape yang panas hati mcm ni....

                                      sumber dari Encik google yg baen hati

DOA MENGHILANGKAN MARAH

“Ya Allah!Ampunilah bagiku dosaku, keluarkan kemarahan daripada hatiku dan lindungilah aku daripada syaitan.”

So kalau korang rase marah sangat bace la doa nie ye.Moga-moga cepat la reda marah korang tu ye.Selain tu, terdapat beberapa pengajaran dari doa nie…

Pengajaran yg kite dapat dari Doa:

-Kita seharusnya mengawal diri daripada sifat marah kerana marah itu adalah salah satu kelemahan manusia.oleh itu, syaitan suke menghasut manusia agar marah kerana dengan marah akan berlaku banyak kenurukkan.

-Kita seharusnya memohon ampun kepada Allah atas dosa-dosa kite supaya Allh mengeluarkan kemarahanan daripada hati kite agar dipelihara dari hasutan syaitan.

       Hope info yang aku kongsikan harini berguna buat korang semua. Yang berguna tu baek lagi jika kite kongsikan bersama kan?Moga kite sentiasa meningkatkan diri kita kearah kebaikkan..setakat ini je celoteh dari aku untuk hari ini.. 

Wasalam…