Alahai Kepohnye Mu Nih!!

Salam semua...sudah lame Cik penceloteh tidak berceloteh kan??huhuhu...bukan ape..actually aku busy sangat lately nie dan terus terang aku katakan aku rindu sangat kat blog aku nie. Hari ini aku nak celoteh sikit pasal minah yang sangat kepoh nie..


Minah ni pergi mane pon die la paling sibuk dan paling penting la ala-ala VIP gitu. Mane taknye nak uruskan hal nie..hal itu..hal sana..hal sini...busynye minah nie..apekah sudah tidak ade orang lain kah??Tapi adakah minah nie sememangnya busy??Sebenarnya aku nak korang renungkan kata-kata nie.."Kadang kite rase kite busy sangat-sangat tapi sebenarnye kite nie kelam kabut je".Betul tak??minah nie bukan sibuk pon tapi die nie cepat melatah dan kelam kabut lebih dan lastly ape pon tak jadi. Manusia nie biaselah macam-macam ragam ade.


Korang nak tau tak minah nie kapelling-kapelling tau..nak tau sape??ade la si mamat macho nie yang namenye adalah RAHSIA..Minah nie sayangnye kat pakwe die sampai semua bende la die jage. Mamat macho nie pulak hari-hari garu kepala sebab die rimas sebenarnye...umpama kata-kata nie pulak "kadang kite rase kite nie ambil berat pasal orang tapi sebenarnye kite nie dianggap sebagai penyibuk je". Sadis la kan??kesian minah ni dan jadi busy body lak..

Minah nie kalau bab nak pergi Office die cukup la liat. Bila die sampai je kat office tu tak macam kat office je..fikiran die melayan-layang terbang di awangan macam kata-kata nie.."kadang kite pergi kerja tapi sebenarnye kite pergi sebab terpaksa bukan sebab kite nak kerja sangat".Kat sini nak gtau ape saje yang kite buat kite ikhlaskan je..biar hati kite tenang..walaupon kite tak suke tu tanggungjawab kan??so kene keje la..

Kesian kan minah nie semua serba tak betul..sape la minah yang sadis begini..tapi niat minah nie baek la..cuma die macam yang aku story tu la..tapi actually die okey je..nice gurl..hehhehee..aku seebenarnye nak share kata-kata kat bawah nie dengan korang..cube renungkan...

"Kadang kite rase kite busy sangat-sangat tapi sebenarnye kite nie kelam kabut je"

"kadang kite rase kite nie ambil berat pasal orang tapi sebenarnye kite nie dianggap sebagai penyibuk je"

"kadang kite pergi kerja tapi sebenarnye kite pergi sebab terpaksa bukan sebab kite nak kerja sangat"

Ape pendapat korang??nie la ragam manusia kan??huhuhu....Jangan lupe menanti celoteh seterusnya..Wasalam ceria dari Cik Penceloteh..

10 comments:

peNulis SeNjA said...

jange marah la .. kitekan 1 malaysia .. hahahaa

:p

khairul said...

saja buat2 sibuk kot..nk tunjuk kata ada kerja tu

MaiRa QuEeN said...

hahahahaa...mne de marah...suke je...

MaiRa QuEeN said...

khairul:setuju..hahhahaa..busy sgat la tu..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kat tempat kerja aku pon ade jenis orang cm ne... buat cam busy sangt2.. tapi padahal kelamkabut.. menyusahkan org len

MaiRa QuEeN said...

top:tau xpe padahal die bukan buat ape pon...huhu

Semut Senyum said...

heheh....
ada betol jugak tu...
cik semut pernah terbaca dalam buku mana ntah.. dah lupa...
sebenarnya 24jam tu adalah masa yang cukup utk manusia, terpulang kepada manusia sendiri yang menguruskannya.. so, kalau cik semut kata nak bagi alasan tak de masa ... cik semut mula fikir panjang... tapi kdg2 cik semut pun kalut gak aihh..hehehe

Brilliant Marjan said...

nak tarik perhatian oranglah tu..lagipun mungkin dia kurang kasih sayang. ayat nia biasa saya guna kat adik2 bila berkumpul dalam nada gurau..

~tapi memang rimas jika dia lansung tak buat apa2..

MaiRa QuEeN said...

Seut senyum:maira setuju sgat..so kite kena la uruskan sendiri mase kite...jgan asyik ckap xde mase je..kelam kabut tu biasala..kadang2 manusia sukar nak bertenang..

MaiRa QuEeN said...

Briliant:btul tu..macam busy tapi bukan buat ape pon..huhuhu