Aku Sudah Nak Kahwin!!

Assalamualaikum semua...semenjak dua menjak nie aku rase macam aku dah layak nak kawen dah..Aku tengok kengkawan aku semua dah tunang la kawen la kat fb tu..ade yang kawen dan tunang betul-betul sampai aku pergi tanya kengkawan aku tu.."Korang nie dah kawen betul ke??pehal xjemput aku nie??xingat kawan la tu.." tapi kebanyakkan jawapan kawan-kawan aku "Ala kawen fb je nie..kalau betul-btul takkan xjemput kot.." Aku nie macam cucu kesayangan tok aku la kat Yan,Kedah nun kampung aku..bile aku balik kampung je kadang-kadang tok(nenek) selalu cakap "Semua dah pandai dah..tunggu apa lagi??kawen pon tak pa dah..lepas tu belajar la" dan Mama pulak.."mama tak kisah pon kalau akak nak kawen sekarang pon sebab akak dah boleh kawen pon".....cousin aku umur same macam aku dan kami cucu sulung la sebelah family mama aku die dah kawen..sejak tu la orang cakap aku dah boleh kawen..

Terimbau pulak aku mase sekolah dulu...beberape tahun yang lalu..hari-hari kawan-kawan ku cakap.."hang nie mesti kawen  awal kan..mesti hang kawen dulu lah" tapi aku selalu kate kat diorang  "kita tengoklaah nanti sapa yang kawen dulu" dan terbukti sekarang kawan-kawan yang dulu selalu kate kat aku macam tu ade yang dah kawen pon dan ramai jugak yang dah bertunang. Kat Fb tu yang lagi la banyak yang tunang dan kawen sana-sini...
*ce korang cari aku?penampilan totally berubah lepas skull..hehehhe..

Tu la aku nak cakap kat korang semua sebenarnye yang selalu cakap orang kawen dulu tu la yang akan kawen dulu..sebab selalu ape yang kite kate kat orang balik kat diri sendiri..yeke?tah la..sejak mama aku baru bersalin dan aku dapat adik baru nie aku rase laen.Aku siap kate kat abah aku.."kakak rase macam dapat anak je..besar macam nie ade adik baby macam nie"..nak tengok adik baru aku??KLik sini dan gambar-gambar die yang comel KLik sini>>>>>klik sini..aku dah jadi seorang kakak yang punye lima orang adik lelaki..aku the only one dalam family...tu la abah manjakan aku..dulu nak ape semua dapat..ehehe..tapi sekarang alhamdulillah Allah bagi rezeki kat aku aku dah boleh tanggung semua belanja sendiri dengan hasil bisnes aku yang serba sedikit..kiranye beban abah tu dah kurang sikit sebab tak perlu nak hulur kat aku duit macam dulu..dulu topup la..duit beli syampu..berus gigi..pencuci muke dan bla..bla..hehehhe..kekadang aku tolong abah jugak bile abah sesak(duit xckup)..aku lahir dalam keluarga yang serba sederhana dan banyak belajar melalui kehidupan.

*mama aku aka sahabat aku

Teringat mase kecik-kecik mase umur aku baru 9 tahun mama suruh belajar masak..aku mengamuk punye  la sebab aku rase aku kecik lagi..masa berlalu dan bila aku masuk je belasan tahun dan sekolah menengah aku mula rasa aku beruntung sebab mama ajar aku masak dari kecik..Mama la kawan aku dan semua aku story kat mama..dari hal kawan-kawan sampai ke hal cinta pong tau!!hahaha..dulu duduk pon kangkang sana sini...mandi pon malas pastu comot pulak tu dan bile jalan je terlari-lari..terlompat-lompat sane sini..suke hati je buat perangai tak senonoh aku tu...teruknye..tapikan tu mase kecik-kecik..

*wajah muke baek..tak pernah aku rase muke aku baek macam nie..ahahhaha

Now!aku dah sopan sikit..tp sikit je la..aku dah tak kangkang dah depan TV..aku dah jalan elok-elok..dulu tengok budak kecik ke baby ke tak terase sangat kat hati nie..sekarang tengok je aku dah rase laen..rase sayang..dah sampai terpikir.."anak aku nanti macam mne ek?"..mungkin tandannye sifat keibuaan dalam diri nie dah makin membuak-buak..dulu kalau marah adik-adik aku yang nakal-nakal nie aku ngamuk jerit sekampung dengar..now semua tu dah takde..rase tanggungjawab nak didik diorang bukan lagi rase terbeban..So..Dah boleh kawen ke??tapi kan nak kawen dengan sape?huhuhu...jodoh hanya Allah yang tahu..entah tulang rusuk sapelah aku nie..Only Allah know that..calon??korang yang lelaki  isi borang kalau nak..ahhahahaha....

Entri ni aku celoteh bukanlah sebab aku nak kawen da..sebab aku dah rase aku makin dewasa..umur aku mude lagi kot walaupon rupa paras aku agak matured sikit..buat semua aku baru 19 tahun la..tapi nape la korang asyik cakap aku dah 25 tahun..jauhnye..dah2..aku kalau berceloteh memang panjang berjela..tengs semua yang sudi bace...nanti aku kawen aku jemput korang tp lambat lagi la korang..dalam 7 tahun lagi target aku..so korang tunngu la....heheheh..wasalam..

19 comments:

fatin_dhira95 said...

ATOTO .COUSIN KITA DH NK KAWEN ! NK JD PENGAPIT :p

MaiRa QuEeN said...

fatin_dhira95 :ahhahahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

muda ag yunk..lau akk ni yerla..

dah 23..heheh..

fRaMe+LenSeS said...

jgn lupa pgl Nadh nt. hihi. sowie la. baru nak baca.. dalam dok wat keja tgk komen kat pesbuk dlu. :P

MaiRa QuEeN said...

nuyui a.k.a miss YUI :tu la akak..mude lagi..xkan nak kawen da...

MaiRa QuEeN said...

fRaMe+LenSeS :lambat lagi la..

kunci locker said...

amboi...dah gatal nk kawen dah minah ni..hahahhaa

MaiRa QuEeN said...

kunci locker :bwek!!suke ati kau je..

sesumpahmerah said...

tahniah huhuhhuuu

ctk said...

hehehehe..baiknyer muke tuan blog..hihi...dah der calon ke belum ?? ..jemput ct ye nti :D

MaiRa QuEeN said...

@sesumpahmerahhahahahha

MaiRa QuEeN said...

@ctkcalon rahsia la..ehhehehe...ok nnt jemput..

khairul said...

sabaq..ada jodoh x kemana tu

MaiRa QuEeN said...

@khairulhehehe

Sam Banjamin said...

sy akan kawen apabila musim luruh tiba di malaysia... ewahhh... insyaallah.. sampai jodoh kamu nanti, jgn tak jemput tau.... make sure jemput semua gang di gerila penulisan kreatif tu... mesti!

Farierahasanz said...

isy3.. haha
bese laa tu.. bile umur dah meningkat dewasa, hormon berubah... bende tu akan dtg dgn sendiri nye...

insyaallah.. jodoh tak kemana =)

MaiRa QuEeN said...

@Sam Banjaminof coz la jemput...huhuhu

MaiRa QuEeN said...

@Farierahasanztu la..hormon laen da..hahahaha

misznanarizal said...

besnye mama dia..i wish my mom ckp mcm tu..hahahaha