Samseng VS Hantu Raya!!

Assalamualaikum semua..sudah berminggu aku tak berceloteh..kali nie aku nak celoteh sikit..aku agak muak la dengan filem kat Malaysia nie..tapi aku suke drama-drama baru sekarang macam drama Tahajud cinta,Stanza Cinta,Soffiya,Kasih Alia dan laen-laen yang ditayangkan di TV kat rumah aku nie..TV rumah korang tayang drama ape pulak??story la kat aku..huhuhu..kot la tak same..hehehehe


SAMSENG VS HANTU


Korang perasan  tak sekarang nie asyik cerita samseng dan hantu je..jalan cerita bukan beza sangat pon..belit-belit tu yang laen sikit..Bagi aku perlu ke cerita macam nie??nie just pendapat aku je..memang la filem2 nie meletup kat panggung tapi bagi aku filem2 nie terlalu banyak impak negatif dari positifnya..
Contohnya filem kat atas nie..terlalu banyak unsur keganasan dan keadaan dalam nie seolah-olah negara kite nie kotor sangat dengan lambakkan samseng dan penjahat. Kenape Malaysia dah jadi negara tak selamat ke??
KL GANGSTER nie antara filem yang mencetuskan kontroversi dan banyak pihak yang kurang senang. Filem nie menggambarkan kekejaman yang melampau dan babak yang membunuh depan orang tua tu seolah-olah orang Malaysia nie tak bermoral dan rendah akhlak sangat je..dalam cerita nie pengajaran hanya di akhir cerita..keganasan yang melampau..rosak kepala dan minda budak-budak sekolah tau tak termasuk empat orang adik aku..


Filem macam nie memang bertujuan nak menyedarkan orang ramai tapi budak-budak yang setaun jagung tu la paling minat cerita samseng-samseng nie..Otak baru nak membesar dan berkembang diisi dengan unsur mcam nie dan boleh ke diorang pikir??korang mesti penah dengar kan budak2 nak tiru aksi-aksi lawan dalam filem2 nie..

FILEM HANTU pulak!!banyak kot tahun nie..tak abis-abis HANTU VS SAMSENG je..pengarah mane nak buat filem buat la ye HANTU VS SAMSENG!!macam mane hantu nak lawan samseng??boleh bayangkan tak??
Kalau kite tengok cerita hantu mesti akan ada seorang ustaz dan bomoh last-last datang selamatkan orang kan??mesti tak lari jauh jalan cerita die..korang bayangkan bukan ustaz lawan hantu tapi SAMSENG!!
Samseng-samseng yang diorang duk wat filem nie mana tau sembahyang dan semua rosak akhlak kan??so,korang bayangkan nak lawan hantu dengan penyepak dan penumbuk macam mana??saje je aku nak buat filem sendiri..hehehhee




Banyak sangat filem HANTU dan SAMSENG nie..so aku bayangkan la kalau samseng boleh lawan hantu dengan keadaan yang lupa diri dan rosak akhlak tu??solat pon tak..hantu dan syaitan nie boleh lawan pakai pedang ek mcam KL Gangters tu??boleh angkat geng kasi habis ker??cube bayangkan filem nie...huhuhu..
Unsur negatif tu lagi banyak daripada positifnya tu la aku tak minat dan aku bukan tengok sangat pon..nak story banyak aku tak tau la..


SAMSENG VS HANTU!!sape la nak buat filem nie..kite tunggu kalau ade nanti...hope kalau kite tengok kene amik yanng positif la yer..buat pedoman hidup...nanti aku celoteh lagi ye...wsalam..


*sumber gambar pak cik google aku..

23 comments:

mohammad said...

salam ziarah

shazmir said...

semua cerita best..

cun awk cun..!

xyz4mir.blogspot.com

Puteri magnet said...

wasalam...emm..samelah..aku pun dh muak dgn cerita kt wayang yg ntah pape..memang lah best..best tngok awek seksi meksi...pd aku..bnyak lg jalan yg kuranglah sikit aksi yg mcm tu if nk bg moral value kt penonton sekalipun..
*cerita kita kt tv same lah.. astro pun dh ntah pape..tv3 jelah aku lyn..hahaha...

g@dis blUr said...

minat cite omputeh ag...heheheh

khairul said...

dh muak la ngan crita hantu..pengarah malaysia dh x dak modai lain ker ?

Qaseh dalia adelia said...

entah ..bosan gila

MaiRa QuEeN said...

mohamad:wsalam..

MaiRa QuEeN said...

syazmir:best cerita ek..heheh

MaiRa QuEeN said...

pyteri magnet:maira setuju sgat degan ur komen..

MaiRa QuEeN said...

gadis blur:same la kite..

MaiRa QuEeN said...

khairul:seua xde idea latu..

MaiRa QuEeN said...

qaseh adelia:dat rite!1

aimie amalina said...

hehehe
norma pembikinan pilem skrg kan
trend
x mo kalah
hehee

salam kenai!
maceh folo belog mimi
dah folo sini juge

azis Grafis said...

Jadi pengin nonton filmnya

MaiRa QuEeN said...

mimi:tapi dah berlebihan sgat la..

MaiRa QuEeN said...

azis:huhu

RinsyaRyc said...

hehe...

MaiRa QuEeN said...

Rinsyarc:huhuhu

Anonymous said...

Howdy! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that
would be okay. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.



Also visit my homepage - spy computer activity

Anonymous said...

Hello would you mind letting me know which hosting company you're using?
I've loaded your blog in 3 different internet browsers and
I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a
good internet hosting provider at a reasonable price?
Thanks a lot, I appreciate it!

My webpage ... Bee Exterminator Mission Viejo

Anonymous said...

I have read so many articles or reviews on the topic of the blogger lovers however this
article is really a fastidious paragraph, keep it up.

Here is my web page READ FULL ARTICLE

Anonymous said...

What we are going to be doing is called - A  "domain masking".
One of the reasons I love using the internet to make money
is the fact that it can - A  be done - A  with little startup cost.
Affiliate marketing can be a very lucrative income source once
you get the hang of it and find a marketing system that works and bring in results.


my weblog ... legitimate ways to make money online

Anonymous said...

Pretty component to content. I just stumbled upon your website and in accessio capital to say that I get in fact enjoyed account your blog posts.
Any way I'll be subscribing to your augment or even I fulfillment you
get admission to consistently fast.

Also visit my web-site: anti aging skin cream for men