Spontaneous Thursday-Rubbish

Assalammualaikum semua Sp for today is....

*sumber pakcik google

Seorang yang pembersih tidak akan jijik untuk  membersihkan benda atau sesuatu yang kotor.Mengapa??sebab kalau orang itu pembersih sudah pasti dia tidak suka akan keadaan yang kotor.
*sumber pakcik google..

Seseorang yang pengotor adalah orang berasa jijik untuk membersihkan  benda atau sesuatu yang kotor. Mengapa??sebab orang itu pengotor la dia tidak suka membersihkan sesuatu yang kotor dan sanggup bertahan dengan keadaan itu atau mengelakkan diri dari keadaan itu.
Sifat pengotor adalah sesuatu yang tidak disukai Allah kerana Allah telah menyatakan dalam hadisnya yang
bermaksud:--
Kebersihan itu adalah sebahagian daripada iman 
*sumber image

So..nanti kalau korang jumpe orang yang asyik merungut dengan keadaan kotor tapi tak membersihkan tempat tu korang tau la kan tergolong dalam golongan mane..huhuhu..nie just padangan dari aku sendiri..for information nie la SP paling panjang penah aku buat..huhuhu..korang setuju tak Sp dari aku hari nie??pendapat korang cmne??ce komen...hahahhaa...wasalam..

10 comments:

kunci locker said...

hahahaa...terbaik...

Asyikin said...

pengotor dan pemalas adalah satu ikatan yang mungkin tak dapat dipisahkan. keh keh keh

Nafisah Ruslan said...

saya suka kan kebersihan.. tp xsuke kalau org lain yg buat kotor tapi xreti nak bersihkan.. ape punye org la..

Faz Abas said...

masih ramai rakyat M'sia yang suka-suki buang sampah merata2. dan paling teruk, buang sampah keluar tingkap daripada kenderaan bergerak!

saja jalan2 tgk blog sblm tido. sambil jemput singgah ke www.kisah-dan-kasih.blogspot.com. tp cuma blog biasa2 saja...

era kecik said...

:)

aleen aiden said...

hahah,walaupun sinikal tapi ada betulnye juga. ;P

Anonymous said...

Fed cuts key monthly interest, car loans rates likely being affected my website taking a min to understand the
details with the contract now will save you you
a lots of money afterwards.

Anonymous said...

This requires a small one-time downloading fee, users can own the software with no computer repair books other fees to pay.
The word hardware refers to all the comedic artistry available on the
internet. That's a float Similarly, in chess,
a computer is that the intent-- the difference between the two in performance.
Learn how to get more screen and desktop space with multiple desktops for free.
Computer science is the grand-pappy of the Information Revolution.



my web page - online (http://www.youtube.com)

Anonymous said...

I leave a comment whenever I like a article on a site or if I have something
to valuable to contribute to the conversation. Usually it's triggered by the sincerness displayed in the
article I looked at. And on this post "Spontaneous Thursday-Rubbish".
I was excited enough to leave a comment :) I actually do have a few questions for you if you usually do not mind.
Is it only me or does it look like like some of these remarks appear like written by brain dead folks?
:-P And, if you are writing at other online social
sites, I would like to follow everything new you have to post.

Would you list the complete urls of all your shared sites
like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?


My web site sbo

Anonymous said...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest
twitter updates. I've been looking for a plug-in
like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
Please let me know if you run into anything.
I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.


Look at my web site - Las Vegas Microwave Service