Tutorial Newbie Cara Buat Pop-up Window untuk Comment


Assalamulaikum semua..kali nie aku nak celoteh tutorial mudah lahi buat semua blogger baru dan yang tidak lagi mengetahui mengenai perkara ini. Membuat pop-up window untuk comment dalah sangat bagus untuk memudahkan orang comment blog kite. Pop-up nie membantu bagi blogger yang line intenet di tempat die slow,so mudahlah die nak komen.
nampak dalam pic  tu korang klik je dekat bahagian tu..
ok aku jar korang buat..

Step 1
Klik Design
V
V
Step 2
Klik Setting
V
Step 3
Tekan Ctrl +F dan cari Comment Form Placement
 V
V
Step 4
Klik Pop-up window macam dalam gambar yang aku tunjuk kat atas

Done!

Aku harap tuto nie boleh bantu korang  untuk mendapatkan lebih banyak komen di blog korang..

wassalam.



27 comments:

RinsyaRyc said...

rin pun suke komen dkat orang yang ada pop-up window berbanding full pages n embedded. sbb tak yah la kita terpaksa bukak pages baru untuk komen entri2 yang ada kan... hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

snng guna popup..

cpt sikit..

nice tutorial!

~Nana 귀여운~ said...

:)

khairul said...

terima kaseh

Ayien Ocaca said...

betul2....
senang kalu pop-up....
xpayah nak re-open blog tu...

WS said...

Hello :) Visit/hughs here...check it..Visit/hugh me back :)

Phat said...

bagus guna pop up..masa phat mula2 dulu pun x tau seb baik ada org ajar hehehe

MaiRa QuEeN said...

RinsyaRyc :btul tu...

MaiRa QuEeN said...

nuyui a.k.a miss YUI :tq..

MaiRa QuEeN said...

~Nana 귀여운~ ::)

MaiRa QuEeN said...

khairul :sama

MaiRa QuEeN said...

Ayien Ocaca :kdg dh kene refresh pulaak..

MaiRa QuEeN said...

Phat :maira pon orang ajar

Fazri said...

kalau menurut saya sih. tempat komentar lebih baik di letakan dibawah postingan. karena lebih memudah seseorang untuk berkomentar..nice info

Pen MErah said...

waa macih. kdg2 tips ringkas ni la yg newbies salu xpandang..

SheyPull said...

kalau nak buat TOP-UP Free boleh?



JOM singgah blog saya nak...Smart fon pun dah takberapa nak smart la awk...kenape?

bloghok said...
This comment has been removed by the author.
bloghok said...

hehe..info baik

acul said...

tuk pengguna blogspot elok guna popup comment dr direct comment.

x cam pengguna wp. kalo guna popup comment alahai buruk yer la :P

MaiRa QuEeN said...

Fazri :tak setuju,,,ehheheh

MaiRa QuEeN said...

Pen MErah :tau xpe..

MaiRa QuEeN said...

SheyPull:mmm..ok

MaiRa QuEeN said...

bloghok :tq

ctk said...

hehehe..suke gak ngan pop up...malas la kdg2 klik..da tukar pages baru..pastu kena back bagai..aww..xske2..haha :D

MaiRa QuEeN said...

ctk:same la...susah2..

sis92 said...

wuu bagus2

elok2 nak komen tak jadi sebab tak pop up pastu ada word verification tu..
adoi

MaiRa QuEeN said...

sis92;tu la psal..