Tutorial Newbie!! Kata Aluan Comment Box

Assalamualaikum semua...hari nie aku nak ajar tutorial mudah untuk korang ye..tutorial nie untuk korang yang nak letak pape kate-kate kat komen box korang dan aku ajar nie secara simple. Aku punye tutorial semua simple je sebab aku tak suke tutorial yang susah nak faham..aku asyik buat tutorial untuk newbie je..bukan ape tutorial mudah macam nie ramai yang terlepas pandang..so jom aku celoteh sikit je untuk ajar korang yang tak tahu...yang tahu tu tak perlu belajar tutorial nie ye..


Step 1
Dashboard
V
V
Step 2
Klik Design
V
Step 3
Klik Setting
V
V
Step 4
Klik Comments
V
V
Cnrl +F dan korang cari Comment Form Message
 V
V
korang akan jumpe satu kotak dan korang isi la kotak tu ye dengan ayat korang sendiri.

Done!

Senang kan tutorial nie??memang ramai yang dah tahu tapi ade jugak yang tak tahu..huhuhu..kalau de msalah inform je kat aku..wassalam..




4 comments:

Nuriy Arisa said...

nice tutorial...

da lame sy cri tuto nie..

thxx awkk ^_^

MaiRa QuEeN said...

Nuriy Arisa;ye ke??same2..

sis92 said...

hehe sis pun banyak godek2 sendiri yg mana senang
sbb kadang2 ada blogger kedekut ilmu :P

MaiRa QuEeN said...

@sis92biase la tu kedekut2