Kau Ingat Kau Bagus Sangat!!!Blah La Kau!!




hai korang semua..actually aku panas hati..tapi malas la nak buat entry panas-panas lagi.Rasenye dah lame aku tak buat entry PANAS HATI kat blog aku nie..aku pon dh jarang celoteh panjang-panjang sebab sekarang aku agak busy siapkan persediaan masuk sem baru..kene tinggal luar so bnyak yang kne settle..

 VS


actually aku terase dengan sorang nie dan die buat aku naek hangin kat FB..die cakap aku kurang ajar disebabkan aku tulis double tanda tanya(??)..adakah tulis banyak tanda tanya menandakan kite marah??bukankah menandakan kite excited nak tahu bende tu ker?ape pendapat korang??


*ni komen aku ngan die..

aku hormat orang kalau orang tu hormat aku..kalau dah melebey nie memang buat aku hilang sabar..pe pendapat korang??adekah tanggapan aku salah?aku dah survey kat Fb dan kalau nak tengok pendapat diorang KLIK SINI>>>>KLIK SINI dan nie status aku kat Fb KLIK SINI UNTUK TENGOK PENDAPAT DIORANG..
So pendapat korang??aku memang suke tulis dengan double tanda tanya..aku pon tak tahu dah memang itu cara aku..nie bukan entry panas hati sebab hati aku dah sejuk sikit sebab ade orang ingatkan aku marah nie bisikkan syaitan..aku pon ade tahap sabar jugak..bukan ini je banyak lagi die kate kat aku sebab die lagi tue die ingat die boleh maenkan aku??aku nie ade hak bersuara dan aku mude tapi bukan aku nie cetek pemikiran.Aku juga belajar dari pengalaman dan kehidupan...tak semestinya die lagi tua segala yang die kate adalah benar.Aku bukan nak marah sangat aku nak mintak komen korang supaya aku boleh betulkan kalau itu memang salah aku..hope korang yang bace nie sudi komen entry nie..walaupon sikit je komen bagi tahu aku..

SALAH KE KITE MENULIS DI FB DENGAN MENGGUNAKAN BNYAK TANDA TANYA?(??)





Vs


Umur bukan pengukur kematangan seseorang tetapi budi bahasa dan adab sopan mencerminkan keperibadian seseorang

Terima kasih kepada korang yang sudi bacee entry luahan hati aku nie..aku nak sngat celoteh tips2 kat korang dah lame tak buat entry mcm tu..sampai sini je..

Ya Allah...aku mohon jauhkan aku dari sifat marah kerana itu sifat yang disukai oleh syaitan yang direjam..amin..


wassalam..

11 comments:

eila_adeq said...

sapekah itu.. funny la org 2.. kak, kadang2 benda kecik 2 la yg org sibuk nk perbesarkan, tp yg terang nyata x pulak d'tegur.. dia tengah nk exam bahasa melayu la agaknye 2.. sbb 2 dia nk persoalkan penggunaan tanda tanye 2..

hello.. sy dlm kelas bahasa melayu sekarang, sila bercakap dgn menggunakan tatabahasa serta tanda tanya dgn btl.. haha.. looser gila.. mahap2, sila jgn keji sy..

EmpayarUtama said...

Marah nampak. Dah malam ni meh minum kopi panas kurangkan marah :)

awinfaizny91 said...

sabar je bnyk2...=)

Norlida Ramli said...

sabar ek maira..
dorang ni pelik2 je kn..
tanda soal double pun nk persoalkan..
susah la cmtu..huhu

hati♡ said...

sedar tak sedar sbnrnya manusia ni lebih bnyk pikir yg negatif dlu dr positif.. sabar je la ye.. hehe

inidunia kita said...

@eila_adeqtu la psal..bende kecik pon nk kecoh..

inidunia kita said...

@EmpayarUtamabengang je..

inidunia kita said...

@Norlida Ramlidie yg xfham..

inidunia kita said...

@hati♡xfham betul..,sampai skrg perangai mcm tu njugak..

inidunia kita said...

@awinfaizny91abis sabar da/...

ღ Nurrul said...

pelik org sekarang niehh.. postif lebih jauh dripada negetif. hurrmm ,:0