Tempat Melancong yang TERINDAH dan TERBAEK!!



Hai semua..entry kali nie tak EMO da..hehehhe..jom aku nak share tempat menarik dan terbaek buat korang semua..bile pergi melancong ramai orang lupe nak melawat tempat nie..kalau dizinkan Allah sampai la aku di tempat-tempat nie suatu hari nanti..one fine day..doakan aku sampai tempat-tempat nie ye..mane tahu nanti bersama orang tersayang ke..Oops!!hah!nak menggedik la tu..mama kate.."selagi gaji bulan tak belas-belas ribu jangan berangan nak kawin"..maksud mama aku tu GAJI AKU+GAJI SI DIA(xdiketahui sape jodoh aku)..mama kate tak nak anak die hidup susah..demand gak mama aku tapi aku tahu die nak yang terbaek..aku tengah usahakan..SI DIA?entahlah...maybe..(^__^)

Aku kalau dah mule celoteh memang berjela-jela..maaf ye korang jom serang tempat best!!.."Jom kite terjah ye wahai pengunjung dan pelancong sekalian..pesawat sudah mahu berlepas..pastikan anda memakai tali pinggang keledar ye..."

Masjid Suci Al-Haram, Arab Saudi

Masjid Nabawi, Arab Saudi

Masjid di Brunei

Masjid Putrajaya, Malaysia – dibangun di atas air

Masjid Umayyad, Damascus

Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar

Masjid Faisal, Pakistan

Masjid Jame Asr Hassanil Bolkiah, Brunei

Masjid Besar Jumeirah, Dubai

Masjid Putra di Putrajaya, Malaysia

Masjid Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan, Abu Dhabi UEA

Masjid Sultan Ahmet Camii (The Blue Mosque), Istanbul Turki

The Blue Mosque dilihat dari Hagia Sophia

Masjid Crystal, Malaysia

Masjid Schwetzinger, Jerman

Masjid Suci Golden, Singapura

Masjid Sehzade, Istanbul Turki

Makkah, Arab Saudi

Salah satu Masjid di Jeddah Arab Saudi

Masjid Lao Huasi Sufi di Linxia Cina

The Mezquita, Spanyol

Masjid Sheikh Zayed

Masjid Shahjahan, Pakistan

Masjid dan Menara Kembar, Malaysia

(tidak diketahui dimana letaknya)

Masjid Omayad, Syria

Masjid Besar, Bahrain

Masjid Muhammad Ali, Kairo Mesir

Masjid Badshahi

Masjid Tooting, London

Masjid Zahir, Malaysia

Masjid Ubudiah

Masjid Sultan, Singapura

(tidak diketahui dimana letaknya)

Masjid terbesar di India

Masjid Al-Hassan II, Casablanca Moroko

Masjid terbesar di Amerika Utara

Masjid Alnour, Sharjah

Masjid Sultan Omar Ali Saifuddin, Brunei

Amacam best tak melacong kat tempat-tempat yang aku bawa tadi?bestkan?cantik dan indah sangat..kalau ade rezeki lebey jom kite ramai-ramai melancong ye..one fine day..aku suke jalan-jalan tapi sekarang income masih tak hebat..doakan kejayaan aku ye..aku pon doakan kejayaan korang semua ye..sampai sini je entry panjang nie..wasalam..

6 comments:

Koman Spanar said...

yer..tempat paling terbaik...!!!

Koman Spanar said...

http://santaihq.blogspot.com/2012/02/gambar-10-bangunan-tertinggi-di-dunia.html

O CIKTEDDY said...

huhu..jom kite pi melancing sesame nak?hehe

Mimi Suke Cupcakee said...

cantiknya :)

nadira shahid said...

di setiap masjid ade sejarah dan keunikan nya sendiri ;)

Ridzwan Mohamed said...

mmg cantik semua masjid 2 tu tadi.
maklumla...blh kate semua masjid kan bangunan tertinggi dekat dunia sebabnya dah cecah bulan dgn bintang