BELI KERETA GAYA GENIUS DAPAT CASHBACK😍😍

BELI KERETA GAYA GENIUS

Assalamualaikum..di sini saya ingin berkongsi info dan ilmu dengan anda semua..semoga bermanfaat.😊



.
Biar betul beli kereta boleh dapat pula cash? 
➡️ Ini adalah teknik pairing antara ASBF DAN KERETA. 
➡️ Salah satu teknik bagaimana bagi yang belum memiliki kereta atau yang teringin beli kereta  dan dalam masa yang sama nak menyimpan.
Bagaimana? Lihat dibawah :-
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
TAHUN 1
========
✅Tahan dahulu keinginan tahun pertama untuk membeli kereta
✅Apply dahulu ASBF 100k dengan kadar keuntungan 5% selama 30 tahun. Bulanan RM537 dan setahun RM6444.
✅Bayar ASBF sehingga akhir tahun. Andaikan dividen 7% RM 7000.
TAHUN 2
========

✅Pergi ke showroom untuk membeli kereta idaman pada tahun ke-2.
✅Andaikan sebuah kereta Alza secara dengan bayaran bulanan RM520 dan setahun RM6240.
✅Gunakan dividen ASB untuk bayar komitmen setahun kereta RM7000 – RM6240 = RM760 (lebihan dividen).
✅Bayar ASBF seperti biasa sehingga akhir tahun. Andaikan dividen 7% RM7000. Ketika ini komitmen hanya pada ASBF sahaja kerana kereta telah dibayar menggunakan dividen daripada ASB. 
TAHUN 3-10
===========

✅Ulang langkah pada tahun ke-2 sehingga akhir tahun ke-10 dan jangkaan kereta sudah habis dibayar.
✅Terminate ASBF 100k
HASIL TERMINATE
===============
✅ DIVIDEN TAHUN KE-10 
RM7000
✅LEBIHAN DIVIDEN
 RM6840
✅PRINCIPAL    RM18,657
✅ JUMLAH KESELURUHAN
RM32,497
.
➡️ Dengan melakukan teknik ni korang boleh mendapat kereta dan juga jangkaan cashback sebanyak RM31,634 dengan komitmen bulanan sebanyak RM537 sahaja. 
.
➡️ Teknik ni sangat sesuai kepada yang bakal membeli kereta kerana korang boleh beli kereta dalam masa yang sama boleh membuat simpanan.
.
➡️ Kenapa hendak pilih salah satu sedangkan boleh dapat kedua-duanya dengan modal yang sama.
WOWWWWWW😍
Semoga bermanfaat & kongsi dengan kawan2. 
.
More Info Untuk Teknik Best Ni Klik Sini
DISCLAIMER :Pengiraan diatas dilakukan secara kasar sahaja dengan kadar dividen 7% dan kadar keuntungan bank bagi ASBF 5%.Pengiraan diatas hanya dilakukan hanya daripada pendapat secara individu dan tidak mewakili mana-mana pihak.
.
.
Opps!! Ada Lagi Satu Berita Baik Untuk Mereka Yang Berminat Nak Beli Rumah Sekarang Ada Promosi Hebat😍😍😍😍

Nahhhh.... Beli rumah, Berpeluang Dapat PROTON X70 😍😍!!
Gempak Kan??
Jom Nak Tahu? 
KLIK SINI
Benda boleh dapat free, buat apa susah-susah beli sendiri..πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT
Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» CHANNEL INFO HARTANAH DAN KEWANGAN

5 Sebab Kenapa Perlu Buat ASBF Sebelum Beli Rumah Pertama

5 Sebab Kenapa Perlu Buat ASBF Sebelum Beli Rumah Pertama
====================================


1. Latih diri untuk membayar komitmen yang besar tanpa culas.

Kalau asbf, korang tak bayar 2bulan berturut-turut, asbf korang akan automatically terbatal dan sijil asb korang akan dijual kembali pada pihak PNB.. tapi kalau korang tak bayar rumah 3bulan berturut-turut, rumah korang boleh disita dan dilelong malah korang juga boleh dikenakan tindakan insolvensi (bankruptcy). So bila dah terbiasa bayar asbf RM200k yang bersamaan RM1,100 sebulan.. InsyaAllah secara tak langsung dah latih diri korang untuk disiplin bayar ansuran bulanan rumah korang tu..
.


2. Kumpul modal down payment / deposit rumah.

Perlu ditegaskan asbf bukanlah medium skim cepat kaya ye.. ia hanya satu platform paling berkesan dan low risk untuk gandakan simpanan dalam tempoh yang singkat. Dengan asbf ni, korang boleh buat 'force saving' dan secara tak langsung dapat gandakan lagi simpanan korang untuk kumpul deposit rumah korang tu dalam masa yang singkat.. contoh korang nak kumpul RM30k buat deposit rumah.. dengan menyimpan RM500++ sebulan, malalui platform asbf hany perlu ambil masa 3tahun.. tapi kalau platform lain lebih dari 3tahun..
.

3. Serampang 2 mata.

Andai kata la kann.. korang gaji bersih RM1,800 sebulan.. lepas tolak expenses dan bagi pada parents, korang boleh menyimpan RM1,000 sebulan.. dengan duit simpanan tu korang nak buat simpanan kecemasan, simpanan kahwin dan deposit rumah dalam masa 3tahun.. So korang just perlu bahagikan pada 2bahagian.. RM550 untuk kumpul deposit rumah RM30k selama 3tahun dan RM450 simpan dalam tabung haji atau unit trust untuk kecemasan.. bab tabung kahwin jangan risau..nnti akan di ajar caranya nanti bila dah dapat capai RM30k deposit rumah tu..
.


4. Membina karektor CCRIS yang baik.

Ni ramai saya jumpa.. duit dah kumpul sejak zaman belajar.. dah cukup dah RM30k tu.. skali takde rekod ccris. Bila apply loan rumah samada kene reject atau interest rate jadi tinggi melampau.. setakat rekod ccris credit card tu, tak berapa nak membantu.. silap-silap boleh jadi bad ccris rekod kalau tak kene gaya guna credit card tu.. character scoring adalah satu perkiraan yang sangat subjektif.. ccris adalah salah satu faktor yang menyumbang pada character scoring ni..
.

5. Latih diri dengan tabiat 'Delay Gratification'

Dalam dunia ni.. tak semua perkara kita boleh dapat secara instant.. ada masanya kita perlu bersabar kerana itulah yang terbaik dalam mencapai sesuatu yang lebih baik.. sebagai contoh.. andai kata kereta bukan satu keperluan.. so better pakai motor atau naik public transport je.. so duit yang sepatutnya buat bayar kereta tu, kita 'delay' kan dan invest tempat lain dulu..


Info Klik Link Di Bawah
BAGAMAINA NAK BERMULA?TEKAN SINI..


πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT

Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» CHANNEL INFO



#UmairahFazli
#Kewangan
#Hartanah
#ASBF

Teknik ASBF Berduet Suami Isteri 6 tahun dengan komitmen bulanan RM1,009

Teknik ASBF Berduet  Suami Isteri 6 tahun dengan komitmen bulanan RM1,009
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

1. Suami buat pinjaman ASB 200K, komitmen sebulan RM1,062. Akhir tahun dapat dividen 7% = RM14,000

2. Tahun kedua buat pinjaman ASB untuk isteri RM200K. Keluarkan dividend RM12,108 dari ASB suami dan bayar untuk installment pinjaman ASB isteri.

3. Kekalkan bayaran setiap bulan kepada pinjaman ASB suami RM1,009. Bila dapat dividen tahun seterusnya, jangan usik dan biarkan dividen compounding hingga tahun ke 6. Ini bermakna pinjaman ASB telah dibayar selama 6 tahun dan dividen compounding selama 5 tahun. (Dividen tahun pertama guna untuk bayar installment isteri)

4. Isteri buat pinjaman 200K start tahun ke 2 hingga tahun ke 6. Bila dapat dividend, guna dividen untuk bayar semula installment sampai tahun ke 6 tersebut. Ini bermakna pinjaman ASB isteri guna rolling dividen selama 5 tahun.


Hasil suami:
➖➖➖➖➖
5 tahun dividen compounding = RM80,510
Nilai prinsipal tahun ke-6 = RM14,747
Total suami = RM95,257


Hasil Isteri:
➖➖➖➖➖
Exit tahun ke-5 (tahun 2 - 6) = RM19,024
Last dividen = RM14,000
Balance after installment = RM1892 x 4 = RM7568
Nilai prinsipal tahun 2 - 6 = RM11,973
Total isteri = RM33,541✔️


Total suami + isteri = RM128,798✔️
Dengan komitmen RM1,009 sebulan gabungan suami isteri, dalam tempoh 6 tahun anda berdua mempunyai jumlah simpanan RM128,798


➡️ Mungkin anda ada cara anda sendiri, Ini salah satu option sahaja. Ikutlah cara anda sendiri jika anda rasa cara Ini tidak sesuai untuk diri anda.

Nak tau teknik-teknik yang lain? Klik link whatsapp dibawah..

πŸ‘‰πŸ‘‰TEKAN SINI

Disclaimer:
Pengiraan diatas hanya ilustrasi dan idea peribadi admin untuk perkongsian bersama. Tiada kena mengena dengan no mana-mana institusi kewangan
.

Klik link dibawah :

More Info
πŸ‘‰πŸ‘‰TEKAN SINI🌷🌷
πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT
Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» ⏩⏩JOIN CHANNEL INFO