MASALAH NAK BUAT KERTAS KERJA/ASIGNMENT??

Assalamualaikum & salam sejahtera...😰Anda runsing dan tidak sempat nak buat assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal yang bertimbun-timbun??😰Anda runsing dan tidak sempat nak edit assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal yang bertimbun-timbun??Anda memerlukan pertolongan untuk menyiapkan segala tugasan anda disaat ini??🤓🤓Saya menyediakan perkhidmatan yang boleh membantu untuk menyelesaikan masalah yang menghantui anda. Saya ada menyediakan perkhidmatan seperti berikut:👇


# 📒upah perkhidmatan untuk membuat assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal dan lain-lain

# 📒upah perkhidmatan untuk mengedit assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal dan lain-lain 

# 📒upah perkhidmatan nak key in data & lain-lain yang berkaitan


***PENTING Asignment/thesis yang ditawarkan adalah dlam bidang sumber manusia, sains sosial, kemanusiaan dan pendidikan

***Selain Asignment/thesis terbuka untuk semua bidang.


Sekiranya anda berminat, boleh terus ke link dibawah👇
📲http://www.wasap.my/601110090729/asgmnhelperhttp://www.wasap.my/601110090729/asgmnhelperMaklumat lanjut sila hubungi 
--------------------------------------

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi

Whatsapp 011-10090729
Whatsapp 011-10090729
Whatsapp 011-10090729

Saya yang sedia membantu.

Sekian, Terima kasih.

PERKHIDMATAN UPAH MENAIP HARGA 2019

Assalamualaikum semua...

Disini saya ingin memberitahu saya ada menyediakan perkhidmatan untuk menaip dokumen seperti menaip semula dokumen, surat, buku, kertas kerja, dokumen aau perjanjian perniagaan, karangan, novel dan lain-lain dokumen berbahasa Melayu atau English ke dalam format WORD.Document yang ditaip seperti soalan exam, kertas kerja, buku, artikel, majalah, bahan pembelajaran, teks program, latihan, kursus serta segala bahan atau dokumen untuk ditaip. InshaAllah saya sedia terima untuk taipkan.Perkhidmatan ini disedia kepada yang benar2 memerlukan kerana sibuk. Jadi saya sedia membantu anda. Dokumen akan disiapkan mengikut tarikh yang ditetapkan.

A.BAHAN UNTUK DITAIP BOLEH DIHANTAR MELALUI:
1. Email kepada umairahfazli@gmal.com
2. Pos ke alamat 1138 Rantau Panjang, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang

B. JENIS FONT
Jenis font yang digunakan adalah pelbagai (mengikut permintaan).

Sila beri maklumat yang lengkap mengenai tempahan bagi mengelakkan sebarang masalah.

Contoh:

Jenis tulisan: Times News Roman
Saiz tulisan: 12
Line spacing: 1.5
Jika ada maklumat lain sila tambah.


C. KADAR BAYARAN UPAH TAIP 3019
Bayaran perlulah dijelaskan terlebih dahulu atau sebelum penyerahan dokumen yang telah ditaip dengan cara deposit atau pindahan wang dan hantar imej bukti pembayaran kepada saya . Bagi mereka yang tinggal berhampiran dan datang sendiri (walk-in) ke kedai atau rumah, cara bayaran adalah secara tunai.

D. KADAR UPAH MENAIP (TIDAK TERMASUK CETAK) 

Setiap Muka Surat=RM3.00
Muka Surat 101 dan seterusnya = RM1.80
Dokumen yang siap ditaip akan dihantar melalui email (selepas mendapat pembayaran) bagi memastikan dokumen cepat diterima.


E. KADAR UPAH MENAIP (TERMASUK CETAKAN) 

Jenis Kertas A4 (berwarna / putih)
Setiap muka surat = RM3.50
Dokumen yang telah siap ditaip akan dihantar melalui:
1. Email (umairahfazli@gmail.com)
2. Pos ke alamat rumah atau pejabat (kos penghantaran bahan = bergantung kepada berat dokumen dan lokasi anda)
3. Penghantaran documen di kawasan berhampiran (Sungai Petani/Tikam Batu/Kepala Batas/Bertam dan  sekitar)

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi
Whatsapp 011-10090729
Whatsapp 011-10090729

Manfaat Susu C2Joy Susu Kolostrum Terbaik

Susu Kolostrum C2Joy dikenali sebagai minuman yang kaya dengan manfaat, baik untuk kanak-kanak mahupun orang dewasa/tua seperti kita. Ternyata susu ini mengandungi banyak vitamin dan mineral yang bermanfaat untuk tubuh kita.


Apakah manfaat susu C2Joy selain daripada 20 jenis Health Factor dan Immune Factor Colostrum itu?

Menguatkan tulang dan gigi

Minum susu pada usia kanak-kanak dapat membantu pertumbuhan tulang dan gigi. Sedangkan minum susu bagi orang dewasa dapat mencegah kerapuhan tulang (osteoporosis).

Dengan 1 gelas C2Joy yang kaya dengan TruCal D7 (150 ml air suam) setiap hari bagi orang dewasa cukup untuk memenuhi keperluan kalsium dan mineral asas orang dewasa.Menjaga mata agar tetap sihat

 Manfaat susu yang ramai tidak tahu, iaitu untuk menjaga kesihatan mata. Kandungan Vitamin A di dalam susu merupakan antara yang terbaik untuk kesihatan mata. Beberapa jurnal penelitian menerangkan bahwa Vitamin A dalam susu asli tanpa campuran perisa membantu mata dalam mengadaptasi terhadap perubahan cahaya.

Sedangkan kandungan Vitamin B2 (Riboflavin) dalam susu asli tanpa campuran dapat mencegah mata merah dan meningkatkan ketajaman pengelihatan.


Menjaga kelembaban dan kesihatan kulit

Susu Asli mengandungi tembaga (Copper), zat besi, dan vitamin A, C,D, E, K yang berperanan penting dalam menyediakan keperluan nutrisi yang diperlukan oleh kulit kita. Jadi minumlah susu jika ingin mendapatkan kulit yang sihat.Mengurangi stress

Mungkin Anda sudah tahu tentang manfaat susu yang satu ini. Saat anda merasa stres dengan aktiviti Anda hari ini, minumlah segelas susu suam asli sambil duduk santai. Kandungan tyrosine dalam susu dapat meningkatkan hormon yang meningkatkan tahap kegembiraan sehingga Anda akan merasa rileks (Situ... JOY).


Membuat tidur lebih lena

Bagi Anda yang mempunyai masalah sukar tidur (insomnia) dapat mencuba alternatif dengan minum segelas susu suam asli sebelum tidur. Kandungan zat Triptofan dalam susu asli tanpa perisa tambahan mampu merubah menjadi hormon melatonin yang dapat membuat tidur lebih nyenyak.
Melancarkan pencernaan

Selain buah betik, minum susu suam asli tanpa perisa dan campuran seperti susu C2Joy sebelum tidur bermanfaat melancarkan pembuangan air besar di pagi hari. Kandungan fosfor dalam susu asli diketahui bermanfaat bagi sistem pencernaan kerana fosfor membantu menstimulasi pencernaan riboflavin (vitamin B2) dan niacin (vitamin B3). Mineral fosfor juga berguna dalam mengurangi masalah gangguan saluran pencernaan seperti kembung dan sembelit.


Melancarkan urinasi

Selain itu, manfaat susu C2Joy adalah melancarkan urinasi. Fosfor yang terkandung di dalam susu bermanfaat membantu melancarkan proses pembuangan air kecil sehingga mengurangi risiko penyakit ginjal. Urinasi dengan kuantiti dan frekuensi yang cukup sangat bermanfaat untuk membuang toksik dan sisa metabolisme dan mengendalikan kadar zat-zat tertentu di dalam tubuh, seperti asid urik dan garam yang berlebihan di dalam tubuh.

APA KATA PAKAR??TESTIMONI PENGGUNA
Ayuh kita mengamalkan minum susu asli tanpa campuran setiap hari untuk menjaga kesihatan kita!

Mana nak cari susu asli tanpa perisa dan campuran? Susu di pasaran biasanya dicampur dengan bahan tambahan lain dan perisa yang mungkin akan menjadikan ia kekurangan khasiat??

Di mana nak dapatkan susu asli yang bebas bakteria 👾dengan Pasteurization yang betul dan diiktiraf dunia?

Di mana nak dapatkan Susu Asli New Zealand yang terbukti kualitinya sebagai no.1 di dunia?

Mana nak dapat, sedangkan yang banyak di pasaran hanya kopi dan teh?

Nak Dapatkan Susu Sihat c2joy???👇🏻👇🏻👇🏻

http://Wasap.my/601110090729/c2joy


#C2joy #diabetes #stroke #kolestrol #susukolostrum #buasir #kanser #slipdisc #eczema #gout #buahpinggang #batukarang #thyroid #fibroid #stress #sakitlutut #patahtulang #gemuk #resdung #alahan #migrain

AWAS! BERWASPADA BELI TANAH LOT LIDI.

Assalamualaikum dan salam kenal semuanya. Artikel inj adalah perkongsian dari saya yang saya ambil dari group whatsapp dan bukan penulisan original daripada saya dan jutaan terima kasih diucapkan kepada penulis untuk ⓟⓔⓡⓚⓞⓝⓖⓢⓘⓐⓝ yang sangat bermanfaat.

Jom kita sama-sama baca dan fahami mengenai tanah lot lidi ini.

HATI-HATI BELI TANAH LOT LIDI
================================

   


1. Lot lidi ialah lot tanah yang asalnya mempunyai geran tanah yang sah tetapi kemudiannya dipecahkan kepada lot yang mempunyai saiz lebih kecil. Lot yang lebih kecil ini tidak mempunyai geran tanah secara individu.
2. Lot lidi mempunyai peminatnya atau pembelinya yang tersendiri dan ramai yang membeli lot lidi ini disebabkan harganya jauh lebih murah berbanding tanah yang mempunyai geran tanah individu.
3. Masalah paling utama lot lidi yang sering dihadapi oleh pembelinya ialah lot lidi tidak mempunyai geran atas nama individu. Geran yang ada hanyalah geran tanah asal sebelum tanah tersebut dipecahkan menjadi lot lidi.

4. Apabila sesuatu tanah itu tidak mempunyai gerannya sendiri, maka nama pembeli tanah lot lidi tidak terdapat pada geran. Sedangkan geran tanah adalah bukti sebenar yang menunjukkan siapa pemilik tanah tersebut.
5. Disebabkan nama pembeli tidak didaftarkan dalam geran maka tiada bukti yang menunjukkan telah berlaku pindah milik yang sah di antara penjual dan pembeli tanah terlibat.
6. Seringkali berlaku, disebabkan oleh tiada nama pembeli yang dapat didaftarkan mengikut undang-undang, maka pembeli sering terperangkap dengan penipuan dan pelbagai masalah kemudiannya.
7. Lot lidi juga tidak diterima oleh pihak bank jika sekiranya pembeli ingin mendapatkan pembiayaan atau kemudahan kewangan yg ditawarkan oleh bank.

8. Sering terjadi, pembeli ditunjukkan tanah yang berbeza dengan tanah sebenar. Malah kedudukan dan sempadan sebenar tanah terlibat juga tidak ditentukan dengan tepat dan sah di sisi undang-undang.

9. Apabila pembeli lot lidi meninggal dunia, waris akan berhadapan dengan masalah sewaktu proses pembahagian pusaka10. Kebiasaannya, lot lidi adalah tanah pertanian. Maka menjadi suatu kesalahan untuk membina rumah kediaman di atasnya.

11. Apabila kerajaan mengambil alih tanah berkenaan (land acquisition) bayaran pampasan adalah diberi kepada pemilik yg namanya tertera dalam geran. Bukannya pemilik lot lidi. Pemilik lot lidi terpaksa berurusan dengan penjual atau pemilik asal untuk mendapatkan pampasan tersebut.

12. Kerap kali juga berlaku, penjual bukanlah pemilik sebenar tanah tersebut. Maka wang yang telah dibayar hangus begitu sahaja. Tanah tetap milik orang.


#SayaShare
#TipsHartanah

✅FB PAGE : Maira Umairah
More Info

💥SHARE JIKA BERMANFAAT

Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
👉🏻 https://t.me/MairaUmairah