AKU DISERGAH POLIS MALAYSA

Nak story psal kisah aq pergi kursus memasak...Kursus masakan barat...jom tgok serba sedikit gambar2 ye..
minggu yang sgat sibuk dengan pelbagai aktiviti..kesian la blog aq nie...tak berupdate la...huhuhu..








*sedap2 tau...nk resepi..pm la..huhuhu..jgan jeles ye..

Tgok je la korang ye..huhuhu...dalam kekalutan dan kesibukkan mengejar masa ke sini sana...
Tetibe aq disergah Pak Cik Polis...sentap aq...aq drive bukan la kat bandar pon just dalam pekan..tak penah2 ade polis kot...tgah relax2 and cool memandu tanpa memakai tali pinggang keledar yg sangat merimaskan tu...aq tersentap tengok road block kat depan aq..de la selang 3 buah kereta...kelam kabut bagai aq tarik tali pinggang...waarggghh!!nak nanges rasenye...nasib tak melyang RM 300 aq...huhuhu...dh ngah sesak ekonomi sekarang nie...huhuhuhu....nasib baek tali pinggang tu faham die pon mahu ja bila ditarik untuk dipakai dlam kekalutan situasi itu...lepas nie nak kne pakai la plak..kat umah aq pon dah bnyak polis dah...aduyai....

*seram aq dengan keaadaan nie...

Lastly...pengajaran buat semua pakai je la tali pinggang tu...jgan malas2..sabo je la walau kurang senang...huhuhu...nasib selamat DUIT aq..huhuhu..
take note ye korang..bubye..

16 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.... ikut undang2 sebab takut ngan polis.... bukan sebab keselamatan dir :)

Eza said...

akak x penah pakai seat belt..tp bila ada road block, kelam kabot tarik..hahahaha...alhamdulillah, 11 thn drive x penah kena saman lagik..gegege..

bersama kak Es said...

nak lah resepi tu
len kali pakai tali pinggang..
tapi kalau baru sudah makan yang kat aas tu...sah2 tak mo pakai seat belt tu kannn..rimas

fad ali said...

fad pon pernah camtuh..hahahahha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

haha~ tula..len kali pakai seat belt siap2 tau.. =)

Halimatun Sa'adiah said...

bhye oo x pkai site belt neh...
sy da terbiase pkai wlpon jln dkat2..
pgalaman xsiden mgajar ku...

MaiRa QuEeN said...

@top..huhuhu....

MaiRa QuEeN said...

Eza same la kite ek..huhuhu..tp xla lame sgat drive lg...

MaiRa QuEeN said...

kak es...hahahahhahaa....sedap sgat kot....

MaiRa QuEeN said...

fad..huhuhu.....kelam kabut kot..

MaiRa QuEeN said...

sis maera..hehehehehe...xske la..huhuhu

MaiRa QuEeN said...

halimatun..akan cbe berubah...huhu

fierapirot said...

hehehe..maira awat mu tak ngorat polis tu??polis tu mcm hensem kan??hahaha...sedap wei western tu bagi le resepi..=)

Ad-Dien said...

pandai masak noo...bagus tuu

MaiRa QuEeN said...

fiera hahhahahaa...xmo la...nnt ps marah lak...

MaiRa QuEeN said...

ad-dien boleh la..heheheheheh