MASALAH NAK BUAT KERTAS KERJA/ASIGNMENT??

Assalamualaikum & salam sejahtera...



😰Anda runsing dan tidak sempat nak buat assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal yang bertimbun-timbun??



😰Anda runsing dan tidak sempat nak edit assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal yang bertimbun-timbun??



Anda memerlukan pertolongan untuk menyiapkan segala tugasan anda disaat ini??πŸ€“πŸ€“



Saya menyediakan perkhidmatan yang boleh membantu untuk menyelesaikan masalah yang menghantui anda. Saya ada menyediakan perkhidmatan seperti berikut:πŸ‘‡


# πŸ“’upah perkhidmatan untuk membuat assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal dan lain-lain

# πŸ“’upah perkhidmatan untuk mengedit assignment/thesis/proposal/resume/slide presentation/kertas kerja/proposal dan lain-lain 

# πŸ“’upah perkhidmatan nak key in data & lain-lain yang berkaitan


***PENTING Asignment/thesis yang ditawarkan adalah dlam bidang sumber manusia, sains sosial, kemanusiaan dan pendidikan

***Selain Asignment/thesis terbuka untuk semua bidang.


Sekiranya anda berminat, boleh terus ke link dibawahπŸ‘‡
πŸ“²http://www.wasap.my/601110090729/asgmnhelperhttp://www.wasap.my/601110090729/asgmnhelper



Maklumat lanjut sila hubungi 
--------------------------------------

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi

Whatsapp 011-10090729
Whatsapp 011-10090729
Whatsapp 011-10090729

Saya yang sedia membantu.

Sekian, Terima kasih.

PERKHIDMATAN UPAH MENAIP HARGA 2019

Assalamualaikum semua...

Disini saya ingin memberitahu saya ada menyediakan perkhidmatan untuk menaip dokumen seperti menaip semula dokumen, surat, buku, kertas kerja, dokumen aau perjanjian perniagaan, karangan, novel dan lain-lain dokumen berbahasa Melayu atau English ke dalam format WORD.Document yang ditaip seperti soalan exam, kertas kerja, buku, artikel, majalah, bahan pembelajaran, teks program, latihan, kursus serta segala bahan atau dokumen untuk ditaip. InshaAllah saya sedia terima untuk taipkan.Perkhidmatan ini disedia kepada yang benar2 memerlukan kerana sibuk. Jadi saya sedia membantu anda. Dokumen akan disiapkan mengikut tarikh yang ditetapkan.

A.BAHAN UNTUK DITAIP BOLEH DIHANTAR MELALUI:
1. Email kepada umairahfazli@gmal.com
2. Pos ke alamat 1138 Rantau Panjang, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang

B. JENIS FONT
Jenis font yang digunakan adalah pelbagai (mengikut permintaan).

Sila beri maklumat yang lengkap mengenai tempahan bagi mengelakkan sebarang masalah.

Contoh:

Jenis tulisan: Times News Roman
Saiz tulisan: 12
Line spacing: 1.5
Jika ada maklumat lain sila tambah.


C. KADAR BAYARAN UPAH TAIP 3019
Bayaran perlulah dijelaskan terlebih dahulu atau sebelum penyerahan dokumen yang telah ditaip dengan cara deposit atau pindahan wang dan hantar imej bukti pembayaran kepada saya . Bagi mereka yang tinggal berhampiran dan datang sendiri (walk-in) ke kedai atau rumah, cara bayaran adalah secara tunai.

D. KADAR UPAH MENAIP (TIDAK TERMASUK CETAK) 

Setiap Muka Surat=RM3.00
Muka Surat 101 dan seterusnya = RM1.80
Dokumen yang siap ditaip akan dihantar melalui email (selepas mendapat pembayaran) bagi memastikan dokumen cepat diterima.


E. KADAR UPAH MENAIP (TERMASUK CETAKAN) 

Jenis Kertas A4 (berwarna / putih)
Setiap muka surat = RM3.50
Dokumen yang telah siap ditaip akan dihantar melalui:
1. Email (umairahfazli@gmail.com)
2. Pos ke alamat rumah atau pejabat (kos penghantaran bahan = bergantung kepada berat dokumen dan lokasi anda)
3. Penghantaran documen di kawasan berhampiran (Sungai Petani/Tikam Batu/Kepala Batas/Bertam dan  sekitar)

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi
Whatsapp 011-10090729
Whatsapp 011-10090729

Manfaat Susu C2Joy Susu Kolostrum Terbaik





Susu Kolostrum C2Joy dikenali sebagai minuman yang kaya dengan manfaat, baik untuk kanak-kanak mahupun orang dewasa/tua seperti kita. Ternyata susu ini mengandungi banyak vitamin dan mineral yang bermanfaat untuk tubuh kita.


Apakah manfaat susu C2Joy selain daripada 20 jenis Health Factor dan Immune Factor Colostrum itu?

Menguatkan tulang dan gigi

Minum susu pada usia kanak-kanak dapat membantu pertumbuhan tulang dan gigi. Sedangkan minum susu bagi orang dewasa dapat mencegah kerapuhan tulang (osteoporosis).

Dengan 1 gelas C2Joy yang kaya dengan TruCal D7 (150 ml air suam) setiap hari bagi orang dewasa cukup untuk memenuhi keperluan kalsium dan mineral asas orang dewasa.



Menjaga mata agar tetap sihat

 Manfaat susu yang ramai tidak tahu, iaitu untuk menjaga kesihatan mata. Kandungan Vitamin A di dalam susu merupakan antara yang terbaik untuk kesihatan mata. Beberapa jurnal penelitian menerangkan bahwa Vitamin A dalam susu asli tanpa campuran perisa membantu mata dalam mengadaptasi terhadap perubahan cahaya.

Sedangkan kandungan Vitamin B2 (Riboflavin) dalam susu asli tanpa campuran dapat mencegah mata merah dan meningkatkan ketajaman pengelihatan.


Menjaga kelembaban dan kesihatan kulit

Susu Asli mengandungi tembaga (Copper), zat besi, dan vitamin A, C,D, E, K yang berperanan penting dalam menyediakan keperluan nutrisi yang diperlukan oleh kulit kita. Jadi minumlah susu jika ingin mendapatkan kulit yang sihat.



Mengurangi stress

Mungkin Anda sudah tahu tentang manfaat susu yang satu ini. Saat anda merasa stres dengan aktiviti Anda hari ini, minumlah segelas susu suam asli sambil duduk santai. Kandungan tyrosine dalam susu dapat meningkatkan hormon yang meningkatkan tahap kegembiraan sehingga Anda akan merasa rileks (Situ... JOY).


Membuat tidur lebih lena

Bagi Anda yang mempunyai masalah sukar tidur (insomnia) dapat mencuba alternatif dengan minum segelas susu suam asli sebelum tidur. Kandungan zat Triptofan dalam susu asli tanpa perisa tambahan mampu merubah menjadi hormon melatonin yang dapat membuat tidur lebih nyenyak.




Melancarkan pencernaan

Selain buah betik, minum susu suam asli tanpa perisa dan campuran seperti susu C2Joy sebelum tidur bermanfaat melancarkan pembuangan air besar di pagi hari. Kandungan fosfor dalam susu asli diketahui bermanfaat bagi sistem pencernaan kerana fosfor membantu menstimulasi pencernaan riboflavin (vitamin B2) dan niacin (vitamin B3). Mineral fosfor juga berguna dalam mengurangi masalah gangguan saluran pencernaan seperti kembung dan sembelit.


Melancarkan urinasi

Selain itu, manfaat susu C2Joy adalah melancarkan urinasi. Fosfor yang terkandung di dalam susu bermanfaat membantu melancarkan proses pembuangan air kecil sehingga mengurangi risiko penyakit ginjal. Urinasi dengan kuantiti dan frekuensi yang cukup sangat bermanfaat untuk membuang toksik dan sisa metabolisme dan mengendalikan kadar zat-zat tertentu di dalam tubuh, seperti asid urik dan garam yang berlebihan di dalam tubuh.

APA KATA PAKAR??







TESTIMONI PENGGUNA








Ayuh kita mengamalkan minum susu asli tanpa campuran setiap hari untuk menjaga kesihatan kita!

Mana nak cari susu asli tanpa perisa dan campuran? Susu di pasaran biasanya dicampur dengan bahan tambahan lain dan perisa yang mungkin akan menjadikan ia kekurangan khasiat??

Di mana nak dapatkan susu asli yang bebas bakteria πŸ‘Ύdengan Pasteurization yang betul dan diiktiraf dunia?

Di mana nak dapatkan Susu Asli New Zealand yang terbukti kualitinya sebagai no.1 di dunia?

Mana nak dapat, sedangkan yang banyak di pasaran hanya kopi dan teh?

Nak Dapatkan Susu Sihat c2joy???πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

http://Wasap.my/601110090729/c2joy


#C2joy #diabetes #stroke #kolestrol #susukolostrum #buasir #kanser #slipdisc #eczema #gout #buahpinggang #batukarang #thyroid #fibroid #stress #sakitlutut #patahtulang #gemuk #resdung #alahan #migrain

AWAS! BERWASPADA BELI TANAH LOT LIDI.

Assalamualaikum dan salam kenal semuanya. Artikel inj adalah perkongsian dari saya yang saya ambil dari group whatsapp dan bukan penulisan original daripada saya dan jutaan terima kasih diucapkan kepada penulis untuk ⓟⓔⓡⓚⓞⓝⓖⓢⓘⓐⓝ yang sangat bermanfaat.

Jom kita sama-sama baca dan fahami mengenai tanah lot lidi ini.

HATI-HATI BELI TANAH LOT LIDI
================================

   


1. Lot lidi ialah lot tanah yang asalnya mempunyai geran tanah yang sah tetapi kemudiannya dipecahkan kepada lot yang mempunyai saiz lebih kecil. Lot yang lebih kecil ini tidak mempunyai geran tanah secara individu.




2. Lot lidi mempunyai peminatnya atau pembelinya yang tersendiri dan ramai yang membeli lot lidi ini disebabkan harganya jauh lebih murah berbanding tanah yang mempunyai geran tanah individu.




3. Masalah paling utama lot lidi yang sering dihadapi oleh pembelinya ialah lot lidi tidak mempunyai geran atas nama individu. Geran yang ada hanyalah geran tanah asal sebelum tanah tersebut dipecahkan menjadi lot lidi.





4. Apabila sesuatu tanah itu tidak mempunyai gerannya sendiri, maka nama pembeli tanah lot lidi tidak terdapat pada geran. Sedangkan geran tanah adalah bukti sebenar yang menunjukkan siapa pemilik tanah tersebut.




5. Disebabkan nama pembeli tidak didaftarkan dalam geran maka tiada bukti yang menunjukkan telah berlaku pindah milik yang sah di antara penjual dan pembeli tanah terlibat.




6. Seringkali berlaku, disebabkan oleh tiada nama pembeli yang dapat didaftarkan mengikut undang-undang, maka pembeli sering terperangkap dengan penipuan dan pelbagai masalah kemudiannya.




7. Lot lidi juga tidak diterima oleh pihak bank jika sekiranya pembeli ingin mendapatkan pembiayaan atau kemudahan kewangan yg ditawarkan oleh bank.

8. Sering terjadi, pembeli ditunjukkan tanah yang berbeza dengan tanah sebenar. Malah kedudukan dan sempadan sebenar tanah terlibat juga tidak ditentukan dengan tepat dan sah di sisi undang-undang.

9. Apabila pembeli lot lidi meninggal dunia, waris akan berhadapan dengan masalah sewaktu proses pembahagian pusaka



10. Kebiasaannya, lot lidi adalah tanah pertanian. Maka menjadi suatu kesalahan untuk membina rumah kediaman di atasnya.

11. Apabila kerajaan mengambil alih tanah berkenaan (land acquisition) bayaran pampasan adalah diberi kepada pemilik yg namanya tertera dalam geran. Bukannya pemilik lot lidi. Pemilik lot lidi terpaksa berurusan dengan penjual atau pemilik asal untuk mendapatkan pampasan tersebut.

12. Kerap kali juga berlaku, penjual bukanlah pemilik sebenar tanah tersebut. Maka wang yang telah dibayar hangus begitu sahaja. Tanah tetap milik orang.


#SayaShare
#TipsHartanah

✅FB PAGE : Maira Umairah
More Info

πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT

Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» https://t.me/MairaUmairah

ASSET VS LIABILITI

Assalamualaikum..

Harini saya ingin berkongsi sedikit mengenai liabiliti dan aset. Sedikit perkongsian tentang perbezaannya. 😊😊

ASSET VS LIABILITI
•••••••••••••••••••••

Ramai dalam kalangan kita tidak dapat membezakan antara aset dan liabiliti. Kekadang ada yang salah erti dengan menyatakan sesuatu liabiliti itu adalah aset.
πŸ‘‰ASET

Makna yang mudah difahami tentang aset ialah sesuatu benda atau perkara yang kita miliki boleh menjanakan pendapatan. Erti kata lain, sesuatu perkara yang membawa masuk duit ke dalam poket kita.
Beberapa contoh aset yang boleh menjana pendapatan kepada diri kita iaitu:
1. Aset Insan
- Kemahiran
- Ilmu
- Kebolehan
2. Aset Kertas/Pelaburan
- Akaun Simpanan
- Simpanan Tetap
- Unit Amanah
- KWSP
- Stock market
- Bond
- Mutual Fund
3. Real Estate (Hartanah)
- Tanah-tanah ladang/sawah
- Rumah-rumah sewa/rumah kedai
4. Perniagaan
5. Royalti
- Patern sesuatu rekabentuk
- Lagu
- Filem
- Buku
Tetapi, perlu diingatkan ada juga Aset yang tiada mendatangkan/menjana pendapatan seperti rumah yang kita diami, kereta yang kita miliki, rumah percutian yang dibeli (unless kita buat Homestay). Malah, kita perlu mengeluarkan kewangan kita untuk penyelenggaraan, cukai dan sebagainya.
πŸ‘‰LIABILITI

Manakala maksud yang mudah tentang liabiliti ialah sesuatu perkara yang belaku yang boleh menyusutkan duit simpanan kita. Erti kata lain, sesuatu perkara yang mana duit keluar dari poket kita. Liabiliti boleh mengurangkan pendapatan kita dengan banyaknya. Untuk mencapai kebebasan kewangan, kita perlulah melangsaikan segala liabiliti secepat mungkin. 
Sekiranya kita masih mempunyai liabiliti yang banyak sebagai contoh hutang, maka kita terpaksa membayar faedah hutang tersebut. Lebih lama kita mengekalkan liabiliti, maka semakin berkuranglah simpanan kita. Ini terjadi apabila kita gagal untuk menjana pulangan yang lebih tinggi berbanding caj faedah yang perlu dibayar.
Berikut ada beberapa contoh liabiliti yang kita ada:
1. Hutang
- Hutang kad kredit
- Hutang kereta
- Hutang peribadi dan lain-lain hutang
2. Cukai
- Cukai Tanah
- Cukai Pintu
- Cukai Perniagaan
- Cukai Pendapatan
- Cukai Jalan (untuk kenderaan)
3. Penyelengaraan (maintenance)
- Penyelengaraan Kereta/Rumah
- Rumah-rumah sewa/rumah kedai
Suatu perkara yang perlu kita tahu tentang liabiliti yang mana kita menyangkakan ia sebagai aset seperti rumah yg kita tinggal atau kereta yang kita gunakan adalah liabiliti. 
Ramai anak muda memiliki nafsu berbelanja yang tinggi apabila sudah bekerjaya, kerana mereka sudah memiliki pendapatan sendiri dan boleh hidup berdikari.
Tetapi harus diingat perjalanan masih lagi jauh dan panjang, banyak lilu-liku kehidupan dan cabaran kewangan yang bakal anda hadapi. Sebaiknya perlu mengatur rangka dan strategi yang terbaik untuk masa depan yang lebih selesa tanpa dibelenggu masalah keberhutangan.
Saya bagi contoh, situasi di bawah antara Aaron & Aziz bukan nama sebenar.
*sumber google*
ASSET VS LIABILITI
====================
Aaron membuat pembiayaan kereta Honda installment bulanan RM1,073
Katakan jumlah yang telah dibayar untuk 5 tahun berjumlah :
RM1,073 x 60 Bulan = RM64,380

Selepas 5 tahun, agak mustahil kalau saya katakan value kereta tersebut akan menjadi RM90,000.
Situasi kedua
==========
Aziz membuat pembiayaan ASB financing berjumlah 200k, installment bulanan RM1,073

Hasil simpanan secara konsisten selama 5 tahun berjumlah :
RM1,073 x 60 bulan = RM64,380

Tetapi sekiranya dibatalkan pembiayaan ASBF tersebut, pulangan yang bakal Ahmad perolehi akan lebih tinggi. Hasilnya RM93,590 termasuk total dividen dan pulangan surrender value.
***
Pilihan kita yang tentukan, sama ada nak hidup mewah di mata manusia ataupun nak hidup dalam jiwa yang tenang, Itu sebab kita perlu kenal pasti antara hutang baik dan hutang jahat.
Disclaimer: Segala teknik dan tips yang dikongsikan adalah berdasarkan pengalaman dan kajian Penulis secara peribadi untuk meningkatkan keuntungan pelaburan ASBF. Tidak ada kaitan dengan amalan mana-mana bank atau syarikat.
 Info

πŸ‘‰KLIK SINI

πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT
Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰KLIK INFO

Jumpa lagi di entry akan datang..😊

BELI KERETA GAYA GENIUS DAPAT CASHBACK😍😍

BELI KERETA GAYA GENIUS

Assalamualaikum..di sini saya ingin berkongsi info dan ilmu dengan anda semua..semoga bermanfaat.😊



.
Biar betul beli kereta boleh dapat pula cash? 
➡️ Ini adalah teknik pairing antara ASBF DAN KERETA. 
➡️ Salah satu teknik bagaimana bagi yang belum memiliki kereta atau yang teringin beli kereta  dan dalam masa yang sama nak menyimpan.
Bagaimana? Lihat dibawah :-
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
TAHUN 1
========
✅Tahan dahulu keinginan tahun pertama untuk membeli kereta
✅Apply dahulu ASBF 100k dengan kadar keuntungan 5% selama 30 tahun. Bulanan RM537 dan setahun RM6444.
✅Bayar ASBF sehingga akhir tahun. Andaikan dividen 7% RM 7000.
TAHUN 2
========

✅Pergi ke showroom untuk membeli kereta idaman pada tahun ke-2.
✅Andaikan sebuah kereta Alza secara dengan bayaran bulanan RM520 dan setahun RM6240.
✅Gunakan dividen ASB untuk bayar komitmen setahun kereta RM7000 – RM6240 = RM760 (lebihan dividen).
✅Bayar ASBF seperti biasa sehingga akhir tahun. Andaikan dividen 7% RM7000. Ketika ini komitmen hanya pada ASBF sahaja kerana kereta telah dibayar menggunakan dividen daripada ASB. 
TAHUN 3-10
===========

✅Ulang langkah pada tahun ke-2 sehingga akhir tahun ke-10 dan jangkaan kereta sudah habis dibayar.
✅Terminate ASBF 100k
HASIL TERMINATE
===============
✅ DIVIDEN TAHUN KE-10 
RM7000
✅LEBIHAN DIVIDEN
 RM6840
✅PRINCIPAL    RM18,657
✅ JUMLAH KESELURUHAN
RM32,497
.
➡️ Dengan melakukan teknik ni korang boleh mendapat kereta dan juga jangkaan cashback sebanyak RM31,634 dengan komitmen bulanan sebanyak RM537 sahaja. 
.
➡️ Teknik ni sangat sesuai kepada yang bakal membeli kereta kerana korang boleh beli kereta dalam masa yang sama boleh membuat simpanan.
.
➡️ Kenapa hendak pilih salah satu sedangkan boleh dapat kedua-duanya dengan modal yang sama.
WOWWWWWW😍
Semoga bermanfaat & kongsi dengan kawan2. 
.
More Info Untuk Teknik Best Ni Klik Sini
DISCLAIMER :Pengiraan diatas dilakukan secara kasar sahaja dengan kadar dividen 7% dan kadar keuntungan bank bagi ASBF 5%.Pengiraan diatas hanya dilakukan hanya daripada pendapat secara individu dan tidak mewakili mana-mana pihak.
.
.
Opps!! Ada Lagi Satu Berita Baik Untuk Mereka Yang Berminat Nak Beli Rumah Sekarang Ada Promosi Hebat😍😍😍😍

Nahhhh.... Beli rumah, Berpeluang Dapat PROTON X70 😍😍!!
Gempak Kan??
Jom Nak Tahu? 
KLIK SINI
Benda boleh dapat free, buat apa susah-susah beli sendiri..πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT
Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» CHANNEL INFO HARTANAH DAN KEWANGAN

5 Sebab Kenapa Perlu Buat ASBF Sebelum Beli Rumah Pertama

5 Sebab Kenapa Perlu Buat ASBF Sebelum Beli Rumah Pertama
====================================


1. Latih diri untuk membayar komitmen yang besar tanpa culas.

Kalau asbf, korang tak bayar 2bulan berturut-turut, asbf korang akan automatically terbatal dan sijil asb korang akan dijual kembali pada pihak PNB.. tapi kalau korang tak bayar rumah 3bulan berturut-turut, rumah korang boleh disita dan dilelong malah korang juga boleh dikenakan tindakan insolvensi (bankruptcy). So bila dah terbiasa bayar asbf RM200k yang bersamaan RM1,100 sebulan.. InsyaAllah secara tak langsung dah latih diri korang untuk disiplin bayar ansuran bulanan rumah korang tu..
.


2. Kumpul modal down payment / deposit rumah.

Perlu ditegaskan asbf bukanlah medium skim cepat kaya ye.. ia hanya satu platform paling berkesan dan low risk untuk gandakan simpanan dalam tempoh yang singkat. Dengan asbf ni, korang boleh buat 'force saving' dan secara tak langsung dapat gandakan lagi simpanan korang untuk kumpul deposit rumah korang tu dalam masa yang singkat.. contoh korang nak kumpul RM30k buat deposit rumah.. dengan menyimpan RM500++ sebulan, malalui platform asbf hany perlu ambil masa 3tahun.. tapi kalau platform lain lebih dari 3tahun..
.

3. Serampang 2 mata.

Andai kata la kann.. korang gaji bersih RM1,800 sebulan.. lepas tolak expenses dan bagi pada parents, korang boleh menyimpan RM1,000 sebulan.. dengan duit simpanan tu korang nak buat simpanan kecemasan, simpanan kahwin dan deposit rumah dalam masa 3tahun.. So korang just perlu bahagikan pada 2bahagian.. RM550 untuk kumpul deposit rumah RM30k selama 3tahun dan RM450 simpan dalam tabung haji atau unit trust untuk kecemasan.. bab tabung kahwin jangan risau..nnti akan di ajar caranya nanti bila dah dapat capai RM30k deposit rumah tu..
.


4. Membina karektor CCRIS yang baik.

Ni ramai saya jumpa.. duit dah kumpul sejak zaman belajar.. dah cukup dah RM30k tu.. skali takde rekod ccris. Bila apply loan rumah samada kene reject atau interest rate jadi tinggi melampau.. setakat rekod ccris credit card tu, tak berapa nak membantu.. silap-silap boleh jadi bad ccris rekod kalau tak kene gaya guna credit card tu.. character scoring adalah satu perkiraan yang sangat subjektif.. ccris adalah salah satu faktor yang menyumbang pada character scoring ni..
.

5. Latih diri dengan tabiat 'Delay Gratification'

Dalam dunia ni.. tak semua perkara kita boleh dapat secara instant.. ada masanya kita perlu bersabar kerana itulah yang terbaik dalam mencapai sesuatu yang lebih baik.. sebagai contoh.. andai kata kereta bukan satu keperluan.. so better pakai motor atau naik public transport je.. so duit yang sepatutnya buat bayar kereta tu, kita 'delay' kan dan invest tempat lain dulu..


Info Klik Link Di Bawah
BAGAMAINA NAK BERMULA?TEKAN SINI..


πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT

Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» CHANNEL INFO



#UmairahFazli
#Kewangan
#Hartanah
#ASBF

Teknik ASBF Berduet Suami Isteri 6 tahun dengan komitmen bulanan RM1,009

Teknik ASBF Berduet  Suami Isteri 6 tahun dengan komitmen bulanan RM1,009
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

1. Suami buat pinjaman ASB 200K, komitmen sebulan RM1,062. Akhir tahun dapat dividen 7% = RM14,000

2. Tahun kedua buat pinjaman ASB untuk isteri RM200K. Keluarkan dividend RM12,108 dari ASB suami dan bayar untuk installment pinjaman ASB isteri.

3. Kekalkan bayaran setiap bulan kepada pinjaman ASB suami RM1,009. Bila dapat dividen tahun seterusnya, jangan usik dan biarkan dividen compounding hingga tahun ke 6. Ini bermakna pinjaman ASB telah dibayar selama 6 tahun dan dividen compounding selama 5 tahun. (Dividen tahun pertama guna untuk bayar installment isteri)

4. Isteri buat pinjaman 200K start tahun ke 2 hingga tahun ke 6. Bila dapat dividend, guna dividen untuk bayar semula installment sampai tahun ke 6 tersebut. Ini bermakna pinjaman ASB isteri guna rolling dividen selama 5 tahun.


Hasil suami:
➖➖➖➖➖
5 tahun dividen compounding = RM80,510
Nilai prinsipal tahun ke-6 = RM14,747
Total suami = RM95,257


Hasil Isteri:
➖➖➖➖➖
Exit tahun ke-5 (tahun 2 - 6) = RM19,024
Last dividen = RM14,000
Balance after installment = RM1892 x 4 = RM7568
Nilai prinsipal tahun 2 - 6 = RM11,973
Total isteri = RM33,541✔️


Total suami + isteri = RM128,798✔️
Dengan komitmen RM1,009 sebulan gabungan suami isteri, dalam tempoh 6 tahun anda berdua mempunyai jumlah simpanan RM128,798


➡️ Mungkin anda ada cara anda sendiri, Ini salah satu option sahaja. Ikutlah cara anda sendiri jika anda rasa cara Ini tidak sesuai untuk diri anda.

Nak tau teknik-teknik yang lain? Klik link whatsapp dibawah..

πŸ‘‰πŸ‘‰TEKAN SINI

Disclaimer:
Pengiraan diatas hanya ilustrasi dan idea peribadi admin untuk perkongsian bersama. Tiada kena mengena dengan no mana-mana institusi kewangan
.

Klik link dibawah :

More Info
πŸ‘‰πŸ‘‰TEKAN SINI🌷🌷
πŸ’₯SHARE JIKA BERMANFAAT
Klik Link Untuk Tahu Lebih Mendalam Tentang Bisnes + Kewangan+Hartanah
πŸ‘‰πŸ» ⏩⏩JOIN CHANNEL INFO