Panas Hati Aku!!Pehal Kau Copy Entry Aku Hah??


Assalamualaikum semua..sebenarnye nak tulis entry Edisi Panas Hati dari pagi lagi sebab jumpe manusia copycat nie pagi tadi..aku bukan la nak marah sangat tapi kau copy entry aku dengan gambar-gambar semua kau ambil dan paling tak boleh tahan tajuk pon sama kot cuma kau olah sikit je..aku tahu la entry aku tu agak ramai yang bace. Blog aku bukan blog berita atau gosip ke ape ke..ape yang kau nak copy??blog aku nie aku tulis ape yang aku nak tulis dan entry aku semua pendapat aku tentang ape yang jadi dalam kehidupan nie. Idea aku kau ambil macam tu je..kalau kau bagitau aku pon tak marah dan aku tak kisah..

Aku tak kisah sangat kalau entry aku tu tulis pasal berita-berita ke ape ke.. nie tak entry aku yang aku rase paling kreatif pernah aku buat. Aku hepy sangat ramai orang suke dan komen entry tu tapi aku sedey pagi tadi aku terjumpe blog kau dekat blog someone. Aku memang rapat dengan blogger tu dan aku selalu pergi ke blog die dan aku jarang nak tengok bloglist die..tapi pagi tadi hati aku tergerak nak tengok dan aku jumpe entry aku dalam blog kau. Aku sedih sangat ade orang macam kau..blog aku bukan power pon..traffic aku bukan riban-riban pon dan aku tak pernah copy entry orang lagi sejak aku blogging hampir setahun. Aku tak sangka entry rekaan macam tu pon kau nak ciplak..

Aku harap kau sedar kalau kau terbace entry nie dan aku maafkan kau. Aku harap kau tak buat macam nie lagi pada kawan-kawan blogger aku yang laen. Selalu aku dengar orang copy entry berita2 je sebab nak kejar SEO tapi blog aku nie SEO pon hampeh giler yang kau nak copy pehal?? Seo pon aku tak faham-faham..aku blogging sebab aku suke menulis je.. aku orang yang banyak cakap dan kalau takde orang nak cakap dengan aku,aku cakap dengan blog nie la..Dah la..penat aku celoteh lame-lame pasal nie...berubahlah..



STOP COPYCAT


27 comments:

kakngah said...

cer bagi link tukang kopi tu...

Phat said...

ish x baik la....

EddyGeek said...

suka cat. dan suka kopi. copy tu xpe. cuma olah dan bagi backlink. nyatakan sumber dan sebagainya. apa pun penting minta kebenaran.

MaiRa QuEeN said...

kakngah :xnak la aibkan orang..

kunci locker said...

bagi aku blog bdk ni...aku nk bce...hahaha

MaiRa QuEeN said...

phat:nak wat cmne..

MaiRa QuEeN said...

EddyGeek :betul tu..mintak la kebenaran..

MaiRa QuEeN said...

kunci locker :saje je kau nie..

biskut chipmore said...

orang macam tu kita tonyoh ngan berus dawai jer

MaiRa QuEeN said...

biskut chipmore:lagi garang nampak..heeh

sengat said...

ermmm slalu kena mcm ni gak.... miaw minum kopi...

MaiRa QuEeN said...

sengat : selalu tu..mesti blog power..

hamzah ian said...

budak baru lagi kot

MaiRa QuEeN said...

hamzah ian :ye la kot..

Ku Azhar said...

aiyookk!! retis!!! hehehe...sabo ye..blogger dan kucing kopi nie mmang payah nk dipisahkan :)

Ini Kisah Tia said...

gile kopi .. hahaa .. kasik aje minum kopi ..

MaiRa QuEeN said...

Ku Azhar :sy bukan retis ye..ye sabar la nie..

MaiRa QuEeN said...

Ini Kisah Tia:nk kasi lagi??buang mase je..

khairul said...

huh bikin panas ni..mau x geram klu kena camni

MaiRa QuEeN said...

kahirul:tau xpe..bengang kot..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

die copy ko nye entry, pastu xbg backlink ek. memang xpatottt :)

Ahmad Haziq Azlan said...

photostat.....

MaiRa QuEeN said...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine :sebijik2 plak tu..susunan gambar pon same..

MaiRa QuEeN said...

Ahmad Haziq Azlan:tau xpe..

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

MaiRa QuEeN said...

cerita best :ok..i will..

acul said...

copycat ni smpai bile2 xley banteras. dr dl smpai la skang ni.

kalo gmbr tu bole lg protect dr dicuri pakai .htaccess tp kalo text tu mmg x dpt a