Tutorial Newbie Buang Word Verification Comment!!

Assalamualaikum semua..dah lame rasenye aku tak buat entry tutorial dan tips untuk blogger.Kali ini aku nak celoteh mengenai word verification dekat bahagian komen. Jujur dan terus terang blog yang ade word verification aku tak suke nak komen..kalau aku bace entry tu best tapi bile nak komen ade word verification nie aku terus aakan tekan 'X' dekat atas sebelah kanan lappy. Buat newbie aku tahu korang masih baru maybe korang tak tahu pon blog korang ade benda alah nie dekat bahagian komen.
contoh gambar word verifiction kalau korang tak tahu

Benda alah nie yang kena masukkan huruf-huruf pe bala lagi tah..korang sepatutnya buang la supaya orang mudah nak komen. Korang mesti pelik kenape takde orang nak komen blog korang sebab kadang-kadang aku tengok entri dah power tp ade benda alah tu buat aku rasa laen dan sangat menyusahkan..jom aku ajar buang benda alah nie..

step 1
Klik design
V
V
step 2
Klik setting
V
step 3
Klik comment
V
V
step 4
Cntl +F cari Show word verification for comments?
V
V
step 5
Klik "NO"

Faham??nie cara termudah aku buat dan aku harap korang faham dan kalau tak faham tanya la.Kalau berguna untuk blog korang tinggalkan komen ye..

Hope korang buang la ye..ade jugak sesetengah blogger yang suke tapi jujur aku tak suke nak komen blog macam nie..hope entri nie berguna buat korag semua..aku banyak sangat jumpe blog macam nie..

wassalam.. 

13 comments:

dhiera said...

like this entri~
nanti asyik kena tulis verification code je~ hek

RinsyaRyc said...

kalau ada word vrftion, penat nak komen kengkadang.. hehe

Ayien Ocaca said...

betul2...
hilang mood

Fathiah Hamim said...

paham cikgu! hehe sila la yea yang berkenaan take note. =)

MaiRa QuEeN said...

dhiera :tq..

MaiRa QuEeN said...

RinsyaRyc :ye la sbb susah..

MaiRa QuEeN said...

Ayien Ocaca :setuju

MaiRa QuEeN said...

Fathiah Hamim:bagus2..

Amoi Farah said...

terima kasih beri tuto ini blog sy pon sy dah remove word verification bukan apa tak nak menyusahkan org yg nak beri pandangan

MaiRa QuEeN said...

Amoi Farah;same2..

ain dzaya said...

mmg sgt berguna untung new bie..keeping buat tutorial ye!

MaiRa QuEeN said...

ain dzaya :tq..ok..

ctk said...

new bie new bie sila bce n ikot ye..hihi..ct pon baru je buang..haha