Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru


Salam semua..Ternampak segmen nie..terus berminat nk join sebab memang masih baru dlam dunia blogging nie..Hope terpilih menjadi top 100 untuk segmen nie..Syarat2 nk join segmen nie kena menjawab beberapa soalan yang diberikan oleh penganjur.
Soalan-soalan adalah seperti berikut:
1) Berapa lama dah blogging.
Tempoh berblogging baru mencecah 4 bulan tapi telah memiliki blog sejak oktober 2010.Pada mulanya sangat berminat untuk berblog sebab selalu blogwalking sana sini membaca  blog2 orang yang dijumpai dari Pak Cik Google.Bila asyik membaca sana sini..hati terdetik untuk mempunyai blog sendiri.Bulan oktober telah terbuat blog tapi tak tahu fungsi dan cara nk blogging..So,blog dibiarkan sepi..Bulan disember baru tau nk tulis entry je hilang semangat tak tahu psal BLOG TUTO dan sebagainya.Tiba2 teringat Pak cik Google..bulan Januari mula beljar mengenai blog..mula aktif sejak bulan februari..

2) Kenapa suka blogging.
Kenapa suka??blogging buat diri ini knal satu dunia yang sgat indah.Dulu hidup sunyi teman tu ramai tapi mungkin ada yang tak sejiwa..Bila terjun dunia blogging dunia jadi indah dan ceria..dapat ramai knalan,,yang paling best dan indah dpat pulak adik2,kakak2,abang2 dan teman yg sngat2 rapat.Walaupon xpernah ada abg dan kakak sendiri dunia blogging bg peluang untuk rasa persaan punya kakak dan abg..Maslah suka dan duka dikongsi bersama teman2 blogger dan ini merapatkan ukhwah antara blogger.Selain itu,dpat juga berkongsi ilmu dan info2 penting..Dalam dunia blogging takperlu selak akhbar lagi..berita di akhbar semua dicoret di sana-sini tidak kira apa saja isu.Kalau nk tahu indah ke tak dunia blogging nie..blogging lah dgan hati yang ikhlas..

3) Blog kamu mengenai apa.
Blog saya mengenai bermacam-macam perkara..antaranya info-info penting buat menambah pengetahuan,tips kecantikkan,tips blogging,article pelbagai kisah teladan,personal,puisi dan juga turut menjual beberapa produk tapi penjualan hanya sementara kerana sekarang dlam proses menghasilkan blogshop sendiri..

4) Harapan dalam dunia blogging
Harapan dalam dunia blogging ialah moga dunia nie bermanfaat buat semua bukan setakat semua bloggger malah seluruh masyarakat.Moga entri2 yang dihasilkan dalam blog ini juga memberi manfaat kepada semua

Jom join ramai2...spe nk join Klik Sini....

Jom join bloglist maira jgak...KLIK SINI

6 comments:

aried said...

trima kasih untuk pnyertaan ini.. :P

Cik Cempaka said...

Hai..cc join jugakkk ^^

MaiRa QuEeN said...

@ariedsame2..

MaiRa QuEeN said...

@Cik Cempakahuhuhu...best2..

Fauzie Jasmani said...

Singgah gegar Top blogger Baru ni dulu..

UpProfits Latest Entry : [Hangat] Oh! Indahnya Alam Perkahwinan..

solomolo said...

singgah dari blog ar-rifke.com ...
happy blogging + senyum selalu...
[^_^]


http://solomolo.blogspot.com/