" YANG MANE SATU NAK PILIH NI "

Salam semua nak join segmen PS lagi..jom join ye semua..



Topik dari penganjur..

1. POMPUAN KAYA ATAU POMPUAN MISKIN 
2. LELAKI KAYA ATAU LELAKI MISKIN 
3. LELAKI PINTAR ATAU KAYA 
4. POMPUAN PINTAR ATAU KAYA 


Antara semua tu aq pilih nak celoteh pasal due daripada empat yang diberi tu

 LELAKI KAYA ATAU LELAKI MISKIN 
dan
 LELAKI PINTAR ATAU KAYA 

k sekarang kita mulakan..kita celoteh satu persatu ye..topik pertama...
 LELAKI KAYA ATAU LELAKI MISKIN 
Jawapan aq ialah..
.
.
.
.
V
Lelaki kaya of coz!!
aq dengan rela hati tulus jujur serta ikhlas aq mengaku aq nie..
MATA DUITAN!!
so aq nak lelaki kaya kalau nak jadi teman hidup or suami aq..sebab ape nak yang kaya?

1.Kos sara hidup sekarang sangat tinggi

Tinggi ker??of coz!cnie aq nk story..sebab memang dh lame amik tahu pasal duit2 nie..ekonomi sekarang kalau kat Malaysia kategori ekonomi gawat tau tak??Malaysia nie mengalami ekonomi macam nie sejak 2009 lagi..dh lanjut sampai 3 tahun..kalau ikut kadar inflasi sebelum ni sepatutnya tak gawat mcm nie..Ok kalau kite tengok minyak..gula..buah-buahan,petrol dan semua2 asyik meningkat je..tak turun2 pon camne??adush! belanja makan untuk sekeluarga sekarang tak macam dulu mahu tak mahu rm 2k sebulan..tu makan je laen2 korang pikir sendiri..kalau aq hidup dengan lelaki yang kurang dari segi kewangan takkan aq plak nk tanggung die??huhuhu..bantu-membantu ker??of coz tapi bukan semua harap aq jer..huhuhu...sebab as a husband he should consider all thing before get married.aq tgok kawin sekrang dah macam trend kot..orang kawen mude die nak kawen mude..nak telan pon tak bercukupan...so pkir2 la...kalau dipilih hidup kaya,miskin or sederhana..Aq akan pilih kaya..kaya bukan saja dari segi kewangan tapi jugak kebebasan masa..sebab orang kaya banyak sibuk sampai keluarga terabai..sebab tu la aq nak macam tu..dan aq sedang berusaha ke arah tu sekarang..Hidup miskin or sederhana pulak..miskin lagi untung ape??banyak yang bagi sumbangan..hehehe...bersamamu la..zakat la..pe lagi...yang nak terhimpit dan tersepit bile hidup sederhana sebab korang tak miskin sape nak tolong??bulan2 garu2 kepala jalan tunduk bawah mse dapat gaji jalan tegak je..huhu

2.ape ek??dah la..dah bnyak kot...huhuhu

Celoteh kedua pulak...
 LELAKI PINTAR ATAU KAYA
Yang nie pulak aq pilih lelaki pintar..kalau kaya tapi tak pintar pon susah nanti abis duit kene samun dengan orang..kene tipu la..sebab kurang pintar..pintar kat sini tak semestinya berPHD..aq kat sini nak puji sikit orang laki tapi bukan untuk semua tau..untuk yang macam nie je..Laki nie aq tengok kalau tak berPHD pon kalau dah jadi ketua keluarga die pasti cari jugak sumber kewangan untuk family die walau ape cara sekalipon..ye la laki bleh je buat pape kerje pon..macam pompuan yang berat2 macam buruh kasar ke tak mampu kot aq rase..laki bile die sedar tanggungjawab die die memang bagus sebab die buat yang terdaya untuk sara family die..korang boleh tengok ayah korang ade yang kurang educated tapi pintar lagi uruskan kewangan nak sara korang..tu pon dah boleh nampak..tapi bukan semua jgak laki macam tu..

"perempuan yang baek untuk lelaki yang baek"

aq suke kate2 nie..kalau sebaliknya bukan takdir itu salah bukan tidak adil tapi itu ujian dan dugaan dalam hidup kita..buat semua pompuan jangan pkir korang kawin je semua settle ade suami nak tanggung..sila berubah tanggapan tu..dunia yang penuh mencabar nie buatkan kite semua perlu bersedia..jadi biarlah diri kita ilmu..ilmu tu yang akan bantu kita..janganlah pulak  hidup melarat kalau kene tinggal dengan suami tapi jadilah wanita yang berjaya dlam hidup..huhu..semangat tu aq..hope kite same2 ingat nie..

dah la bnyak celoteh aq..nanti PS serang aq lak..tulis panjang sgat..hahahaha

Jom la join segmen nie..

11 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nk salah kan pompuan xleh gak kn.. zaman sekarang ni sifat cerewat cm ni mesti kena ada :)

D'ya Marshmello said...

wah, d'ya sokong :)
lagipun skg ekonomi gawat kann

http://miss-dya.blogspot.com

Qaseh dalia adelia said...

setuju .. kalau tak kaya sgt pun kaya yg boleh jamin masa depan

MaiRa QuEeN said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimaginetau xpe top..huhuhu

MaiRa QuEeN said...

@D'ya Marshmellobgus2..kne tau ekonomi..huhu

MaiRa QuEeN said...

@Qaseh dalia adeliasetuju sis

waN Mohd Salim said...

huhuhhhuhuhu

MaiRa QuEeN said...

@waN Mohd Salimpe 2?

kunci locker said...

err...mata duitan..hahah

Tengku Nizam said...

xpayah nak kaye sgt pun da ok , asalkan hidup tak sesak , sederhana kan bagus .. lagi kaya , lagi byk masalah timbul nanti .. huhu

gadisSETAN said...

ahhahahahha