Kehebatan SCore A!!


POTENSI PERNIAGAAN

Pendidikan itu satu perbelanjaan atau pendapatan ?.
Tentu semua akan mengatakan kita mengeluarkanwang untuk menyekolahkan anak, maknanyaia satu perbelanjaan. Betul ada, tidak betul pun ada !
Betul kerana itulah yang kita buat selama ini, iaitu mengeluarkan wang untuk pelbagai perbelanjaan pendidikan dari sekolah rendah hinggalah ke peringkat universiti.Walaupun sesetengah pelajar memperoleh biasiswa, ibu bapa lazimnya turut menampung sebahagian dari keperluan wang anak mereka.
Tetapi iatidak betul kerana dengan penglibatan dalam program keushawanan Program Score A / i-Teacher, kita mampu menjana pendapatan sebagai tabungan masa depan. Anak kita nanti dapat sambung belajar ke kolej atau universiti terbaik di negara ini atau seberang laut sekiranya mereka tidak memperolehi apa-apa bantuan dari kerajaan.Justeru, pendidkan ialah perbelanjaan dan juga sumber pendapatan. Atas sebab itu selalu disebut:

"anak score "A", ibu bapa score "RM"
"our children learn, the parent earn"
"they make good grade, we make good trade"

Menjana Pendapatan

Dalam konteks program keusahawanan Score A / i-Teacher, anda boleh menjana pendapatan yang hebat hanya dengan memperkenalkan program ini kepada 4 rakan niaga sahaja(ini akan dihuraikan kemudian). Jadi sertailah kami dalam perniagaan webucation e-pendidikan yang amat menarik ini.Ia adalah webucation yang pertama di Malaysia.

"WEBUCATION" atau "web-based education" adalah aktiviti pembelajaran yang diperolehi dan digunakan 100% menerusi internet.
Ia merupakan satu peluang perniagaan yang berkembang paling pesat dan paling berpotensi buat masa ini dan akan datang, bahkan menurut seorang perunding Ekonomi Dunia yang tersohor, Peter Drucker, ia lebih berpotensi dari makanan, kesihatan dan komunikasi."Webucation" katanya adalah "the next mega trend" , "the next growth agenda" yang akan mencetuskan perniagaan bernilai berbilion ringgit kalau pun tidak trillion ringgit.
Justeru itu, perniagaan ini dikategorikan sebagai Perniagaan Matahari Terbit atau Sunrise Business.Yang bermaksud perniagaan baru yang masih peringkat awal untuk berkembang.Ia berpotensi untuk "meletup" sebagai perniagaan utama di masa akan datang. Maka beruntunglah mereka yang melibatkan diri di peringkat awal seperti sekarang kerana bilangan mereka yang terlibat masih sedikit dan potensi untuk berkembang amat besar.


Malah penyertaan dalam network marketing lebih ketara lagi kerana Donald Trump sekalipun dilaporkan berkata sekiranya beliau jatuh bankrup dan terpaksa memulakan semula kehidupannya, maka "network marketing"lah pilihannya.
Dalam strategi pemasaran yang diperkenalkan dalam Program Score A / i-Teacher, kita mampu memperolehi pendapatan sehingga RM30,000 dalam masa 3 bulan sekiranya kaedah pemasaran yang diketengahkan diikuti sepenuhnya(klik sini).
Anda dapat menjana pendapatan menerusi system pamasaran dan ganjaran menarik yang telah diamalkan dengan berjaya di Kenshido International

Kini terdapat lebih 6,000,000 juta pelajar di seluruh negara (Darjah 1 – 6 dan Tingkatan 1 -5).yang berpotensi unutk menggunakan Program Score A / i-Teacher.Itu tidak termasuk ratusan ribu lagi yang boleh guna apabila program ini dipanjangkan kepada tahap Pra-Sekolah melibatkan pelajar berumur 4 – 6 tahun (dijangka tahun 2011 nanti). Selain daripada itu setiap tahun 500,000 pelajar akan memasuki ke Darjah 1.
Pernah dengar anak-anak tidak disekolahkan kerana ibu bapa ketiadaan wang akibat kemelesetan ekonomi ? Sama ada ekonomi maju atau merudum, pelajaran sentiasa mendapat tempat utama dalam perbelanjaan ibu bapa kerana ia barang keperluan. Justeru tahap ekonomi yang macam mana sekalipun permintaan kepada pendidikan tidak pernah luntur.Jadi berdasarkan fakta berkenaan, Program Score A / i-Teacher adalah barang keperluan yang sentiasa ada pasaran.
Malah ketika banyak sektor ekonomi mengencut akibat perkembangan ekonomi dunia yang merosot, sektor pemasaran network berkembang. Banyak pekerja yang dibuang kerja sama ada akibat pengecilan saiz operasi (downsizing) atau penutupan operasi / organisasi melihat network marketing sebagai alternative terbaik memandangkan ia tidak memerlukan modal yang besar tetapi membolehkan pulangan yang lumayan. Selain produknya yang hebat, Program Score A / i-Teacher menjadi semakin mudah dipasarkan kerana tidak terjejas kepada sebarang kemerosotan ekonomi.
Ramai di antara pengedar Program Score A / i-Teacher sekarang tidak pernah terlintas untuk melibatkan diri dalam MLM.Sesetengah tu mempunyai pengalaman pahit melibatkan diri dalam MLM sebelumnya, namun apabila bertemu dengan Program Score A / i-Teacher fobia tadi reda dan hilang memandangkan produk yang dipasarkan, iaitu produk pendidikan mempunai tarikannya tersendiri. Malah terdapat juga mereka yang memegang jawatan tinggi dalam sektor awam dan swasta turut melibatkan diri semata-mata kerana ia produk pendidikan yang berkualiti tinggi.
Memandangkan Program Score A / i-Teacher adalah
(a) produk pendidikan
(b) permulaan modal yang rendan di bayar sekali seumur hidup
(c) potensi pulangan yang amat tinggi
(d) disokong oleh syarikat berpengalaman dan teguh
(e) mempunyai pelan pemasaran yang menarik
(f) potensi pasaran yang besar dsb.,
maka jika diperkenalkan dengan betul kepada prospek, kadar penolakan amat rendah dibandingkan dengan produk laIn yang bukan berasaskan pendidikan.
Program Score A adalah portal penddikan yang pertama dan terbesar di Malaysia. Apabila dipergukan dengan program i-Teacher (diperkenalkan pada Januari 2010), maka ia menjadi satu program e-pembelajaran yang terbaik dan terunggul. Saingan terdekat adalah jauh di belakang, justeru ia hampir tiada persaingan.99% dari kira-kira 700 syarikat yang berdaftar di bawah Akta Jualan Langsung melibatkan diri dalam perniagaan bukan-pendidikan.
Secara umumnya beberapa tahun sekali akan muncul produk-produk seperti produk kesihatan yang menggemparkan. Ia mendapat perhatian besar dari anggota masyarakat justeru dapat dipasarkan dengan mudah, cepat dan cukup menguntungkan. Produk seperti spirulina, bee propolis, colostrum dan yang seumpamanya memang produk yang baik, tetapi apabila datang produk yang lebih baru, tarikan kepada produk tadi semakin pudar dan lama-lama tidak lagi menjadi pilihan ramai. Justeru ia sifat bermusim. Tetapi dengan produk pendidikan Score A / i-Teacher ia bukan sahaja tidak bermusim, malam akan menjadi semakin dikehendaki khususnya dengan perkembangan teknologi dan kewujudan generasi digital masa kini.
"Leverage" merujuk kepada kebolehan anda untuk menggandakan pulangan atau hasil tanpa peningkatan yang setara dari segi masa dan tenaga dan lain-lain sumber – teknik atau kaedah untuk melipatgandakan keuntungan. Penglibatan dalam system pemasaran network Program Score A / i-Teacher dan bekerja secara kumpulan membolehkan faedah "leverage" .Maksud TEAM ialah Together Everyone Achieve More (Apabila bersatu tenaga, setiap orang berupaya meningkatkan hasil).

PELUANG PERNIAGAAN

Melibatkan diri dalam program Score A amat mudah.
Sila teliti enam fakta berikut

Bukan saja mudah melibatkan diri, potensi perniagaannya pula amat hebat.
Kebanyakkan syarikat yang terlibat dalam aktiviti jualan langsung, lebih 400 syarikat semuanya sejak 40 tahun yang lalu menawarkan pelbagai produk yang dapat kita bahagikan kepada empat kategori produk: Kecantikan, Kesihatan, Penjagaan Rumah, & Penjagaan Kereta. Produk berkenaan adalah produk sampingan untuk menyerikan lagi kehidupan seseorang.
Produk Score A, iaitu pendidikan adalah produk keperluan. Pernah ke kita dengar ibu bapa tidak menyekolahkan anak mereke semasa zaman gawat ? Setiap keluarga memerlukannya tidak kira latar belakang keluarga atau semasa ekonomi negara meleset !Ia berkualiti dan murah. Tidak kira apa latar belakang seseorang, memperkenalkan program Score A tidak menjadi masalah. Sesetengah orang mungkin rasa segan memperkenalkan produk kecantikan, makanan tambahan, atau alat aksesori rumah atau kereta. Tetapi tiada siapa ang akan terasa kekok dengan produk pendidikan. Itu kehebatannya. !
Syarikat ini, iaitu Kenshido International yang berpejabat di Kota Damansara, sepenuhnya milik Malaysia adalah dibawah teraju tiga tokoh dinamik, Encik Jason Kok, Dato’ Ghazali Uda Omar dan Puan Norlia Ahmad.Ia adalah "baru, tapi lama". Ialama sebab sudah 11 tahun beroperasi, justeru kukuh dan stabil. Pada masa yang sama ia baru sebab hanya empat tahun yang lepas terlibat dalam networking.
Ukuran keteguhan sesebuah syarikat networking ialah tiga tahun pertama. Jika ia dapat melepasi tempoh tersebut, maka ia berpotensi untuk berkembang lebih besar di masa akan datang. Kini ia berada di tahun yang keempat. Tiga ke lima tahun pertama adalah tahun terbaik untuk melibatkan diri dengan syarikat berkenaan. Tahun pertama dan kedua yang lazimnya dikira tahun kepayahan sudah berlalu. Selepas itu ia akan memasuki fasa perkembangan seperti sekarang.
Perniagaan ini tidak melibatkan pelbagai jenis produk - cuma pendidikan, justeru mudah dipasarkan.Bagi sesetengah syarikat kita perlu mempelajari dan memahirkan diri dengan pelbagai aspek produk agar berpengetahuan dan berkeyakinan untuk memperkenalkannya kepada pelanggan.Bukan itu sahaja produknya adalah berasaskan "technology and knowledge" justeru tidak perlukan kilang, pembungkusan, teknologi canggih, pengangkutan dan ruang penyimpanan.Sama ada permintaannya 100,000 atau 100 juta yang perlu diadakan hanya kad yang mudah dan nombor sahaja.
Modal besar hanya diperlukan diperingkat awal. Selepas itu ia akan mula mendapatkan keuntungan yang besar apabila permintaan semakin bertambah. Atas sebab itulah syarikat mampu memberi bonus yang tinggi dengan system pemasaran yang mudah tetapi lumayan.
Bukan itu sahaja, inilah satu-satunya syarikat di Malaysia di mana produk dan pelan pemasarannya mendapat Sijil Syariah (Syarikah Compliant).Malah syarikat juga telah perkenalkan system potongan automatic zakat pendapatan (zakat auto-deduction) bagi rakan niaga beragama Islam.
Di pasaran sedia ada, terdapat 6 juta pelajar dari tahun 1 hingga tingkatan 5.Setiap tahun 500 ribu pelajar memasuki Tahun 1 sekolah rendah.Pendek kata selagi ibu mengandung … selagi itulah pasarannya ada.Malah semakin hari semakin besar, apatah lagi dengan pelan untuk memperkenalkan produk di peringkat kindergarten.
Kita di berada di bawah kumpulan dinamik Edata Network yang berpejabat di The Strand, Kota Damansara. Ia hanya terletak kira-kira lima minit berjalan kaki ke pejabat Kenshido International. Walaupun baru enam bulan beroperasi sebagai kumpulan sokongan rakan niaga Score A, di bawah pimpinan jutawan muda Encik Imran Hadi ia termasuk dalam tiga kumpulan teratas support centre Score A.
Kehebatan, keakraban serta uquwwah yang wujud dalam setiap program yang dijalankan oleh EData Nertwork berjaya menarik minat beberapa ikon di negara ini. Ia termasuk Puan Rokiah Alias, mantan Pengetua Cemerlang Kolej Tunku Kurshiah; Dr. Shukri Abdullah, ikon strategi dan motivasi belajar Malaysia; Dr. Niki Syhada, ikon unit trust; Encik Haniff Azmi, ikon mahasiswa; Coach Shadan Coach Ridz, jurulateh hebat "English Sure Boleh" dan lain-lain personality yang turut terlibat dalam program Score A. Malah dua orang penyanyi terkenal juga menjadi keluarga Edata Networks, iaitu penyanyi Nash dan Rahmat Mega.
EData Nertwork mengendalikan latihan yang mantap dan berterusan bagi memperkukuhkan ahli dan rakan niaga untuk memastikan kejayaan ahli.Selain NDO, preview dan bengkel, beberapa seminar berkaitan turut dijalankan oleh ahli di seluru negara, semuanya bertujuan untuk memantapkan penyertaan ahli dalam program Score A.
JELAS KEKUATAN PROGRAM SCORE A:
PRODUKNYA UNGGUL, SYARIKATNYA STABIL, PELAN DAN POTENSI PASARANNYA HEBAT, DAN SISTEM SOKONGANNYA MANTAP.
HANYA PENYERTAAN DAN KOMITMENT ANDA YANG KAMI PERLUKAN. AYUH MARI KITA BERGERAK BERSAMA UNTUK MEREALISASIKAN CITA DAN IMPIAN KITA BERSAMA.

Tiada ulasan: