Samseng VS Hantu Raya!!

Assalamualaikum semua..sudah berminggu aku tak berceloteh..kali nie aku nak celoteh sikit..aku agak muak la dengan filem kat Malaysia nie..tapi aku suke drama-drama baru sekarang macam drama Tahajud cinta,Stanza Cinta,Soffiya,Kasih Alia dan laen-laen yang ditayangkan di TV kat rumah aku nie..TV rumah korang tayang drama ape pulak??story la kat aku..huhuhu..kot la tak same..hehehehe


SAMSENG VS HANTU


Korang perasan  tak sekarang nie asyik cerita samseng dan hantu je..jalan cerita bukan beza sangat pon..belit-belit tu yang laen sikit..Bagi aku perlu ke cerita macam nie??nie just pendapat aku je..memang la filem2 nie meletup kat panggung tapi bagi aku filem2 nie terlalu banyak impak negatif dari positifnya..
Contohnya filem kat atas nie..terlalu banyak unsur keganasan dan keadaan dalam nie seolah-olah negara kite nie kotor sangat dengan lambakkan samseng dan penjahat. Kenape Malaysia dah jadi negara tak selamat ke??
KL GANGSTER nie antara filem yang mencetuskan kontroversi dan banyak pihak yang kurang senang. Filem nie menggambarkan kekejaman yang melampau dan babak yang membunuh depan orang tua tu seolah-olah orang Malaysia nie tak bermoral dan rendah akhlak sangat je..dalam cerita nie pengajaran hanya di akhir cerita..keganasan yang melampau..rosak kepala dan minda budak-budak sekolah tau tak termasuk empat orang adik aku..


Filem macam nie memang bertujuan nak menyedarkan orang ramai tapi budak-budak yang setaun jagung tu la paling minat cerita samseng-samseng nie..Otak baru nak membesar dan berkembang diisi dengan unsur mcam nie dan boleh ke diorang pikir??korang mesti penah dengar kan budak2 nak tiru aksi-aksi lawan dalam filem2 nie..

FILEM HANTU pulak!!banyak kot tahun nie..tak abis-abis HANTU VS SAMSENG je..pengarah mane nak buat filem buat la ye HANTU VS SAMSENG!!macam mane hantu nak lawan samseng??boleh bayangkan tak??
Kalau kite tengok cerita hantu mesti akan ada seorang ustaz dan bomoh last-last datang selamatkan orang kan??mesti tak lari jauh jalan cerita die..korang bayangkan bukan ustaz lawan hantu tapi SAMSENG!!
Samseng-samseng yang diorang duk wat filem nie mana tau sembahyang dan semua rosak akhlak kan??so,korang bayangkan nak lawan hantu dengan penyepak dan penumbuk macam mana??saje je aku nak buat filem sendiri..hehehhee




Banyak sangat filem HANTU dan SAMSENG nie..so aku bayangkan la kalau samseng boleh lawan hantu dengan keadaan yang lupa diri dan rosak akhlak tu??solat pon tak..hantu dan syaitan nie boleh lawan pakai pedang ek mcam KL Gangters tu??boleh angkat geng kasi habis ker??cube bayangkan filem nie...huhuhu..
Unsur negatif tu lagi banyak daripada positifnya tu la aku tak minat dan aku bukan tengok sangat pon..nak story banyak aku tak tau la..


SAMSENG VS HANTU!!sape la nak buat filem nie..kite tunggu kalau ade nanti...hope kalau kite tengok kene amik yanng positif la yer..buat pedoman hidup...nanti aku celoteh lagi ye...wsalam..


*sumber gambar pak cik google aku..

20 ulasan:

mohad berkata...

salam ziarah

shazmir berkata...

semua cerita best..

cun awk cun..!

xyz4mir.blogspot.com

aritza hani berkata...

wasalam...emm..samelah..aku pun dh muak dgn cerita kt wayang yg ntah pape..memang lah best..best tngok awek seksi meksi...pd aku..bnyak lg jalan yg kuranglah sikit aksi yg mcm tu if nk bg moral value kt penonton sekalipun..
*cerita kita kt tv same lah.. astro pun dh ntah pape..tv3 jelah aku lyn..hahaha...

g@dis blUr berkata...

minat cite omputeh ag...heheheh

Unknown berkata...

dh muak la ngan crita hantu..pengarah malaysia dh x dak modai lain ker ?

Qaseh Dalia berkata...

entah ..bosan gila

Maira Quee berkata...

mohamad:wsalam..

Maira Quee berkata...

syazmir:best cerita ek..heheh

Maira Quee berkata...

pyteri magnet:maira setuju sgat degan ur komen..

Maira Quee berkata...

gadis blur:same la kite..

Maira Quee berkata...

khairul:seua xde idea latu..

Maira Quee berkata...

qaseh adelia:dat rite!1

aamalinaazman berkata...

hehehe
norma pembikinan pilem skrg kan
trend
x mo kalah
hehee

salam kenai!
maceh folo belog mimi
dah folo sini juge

azis Grafis berkata...

Jadi pengin nonton filmnya

Maira Quee berkata...

mimi:tapi dah berlebihan sgat la..

Maira Quee berkata...

azis:huhu

RinsyaRyc berkata...

hehe...

Maira Quee berkata...

Rinsyarc:huhuhu

Tanpa Nama berkata...

Howdy! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that
would be okay. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.



Also visit my homepage - spy computer activity

Tanpa Nama berkata...

I have read so many articles or reviews on the topic of the blogger lovers however this
article is really a fastidious paragraph, keep it up.

Here is my web page READ FULL ARTICLE